У Луцьку двічі приземлився літак Держприкордонслужби

15 Серпня 2017, 21:36
3895

На Луцькому військовому аеродромі двічі приземлився легкомоторний літак Державної Прикордонної Служби України Diamond DA-42.

Про це повідомляє організація волинських авіалюбителів «ОВАЛ» на своїй сторінці Вконтакте.

Літак здійснював посадку зранку та після обіду.

«Вчора в Україні стартували чергові навчання винищувальної авіації, які зачепили також і нашу рідну Волинь. В небі над містом Луцьк зокрема, з'явились легкі фронтові винищувачі МиГ-29 зі складу 114-ї бригади тактичної авіації (аеродром Івано-Франківськ). Щодо використання в цих навчаннях Луцького військового аеродрому, то вчора та сьогодні він використовувався лише як резервний, крилаті гості з Прикарпаття на ньому не приземлялись.

Вони були у Волинському небі прольотом і відпрацьовували в небі над Луцьким військовим аеродромом, а також в небі над селами Княгининок і Лище, елементи пілотажу, ближнього високоманевреного повітряного бою та перехоплення повітряних цілей, після чого повертались на базовий аеродром бригади в місті Івано-Франківськ. Але можливості перебазування чергових крилатих гостей на Луцький військовий аеродром під час цих навчань ми не виключаємо», – йдеться у повідомленні організації.

Міністерство Оборони України також прокоментувало ситуацію з авіаційними навчаннями, які проводяться й у Луцьку.

«15 серпня, у Повітряних Сил Збройних Сил України стартували двосторонні командно-штабні навчання з практичними діями військ, під загальним керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Аркадія Вашутіна», – повідомляється у прес-центрі.

Як зазначається у повідомленні, навчання здійснюють для планування та управління підпорядкованими військами (силами), всебічного забезпечення дій під час підготовки та ведення операцій (бойових дій) в зонах відповідальності в умовах швидкої зміни обстановки.

Під час практичної фази навчань спланували відпрацювання практичних дій, зокрема, із виконанням різних льотно-тактичних завдань, в тому числі з практичним бомбометанням, веденням умовних повітряних боїв здійснення маршу та переміщення у нові райони бойового призначення підрозділів зі складу визначених сил і засобів протиповітряної оборони.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром