Членів Луцького виборчкому звинуватили у порушенні законодавства

15 Серпня 2017, 12:45
1813

Голова Луцької міської виборчої комісії подав заяву до поліції на членів ЛМВК, які не ходять на засідання цієї комісії.

Про це повідомив голова ЛМВК Леонід Будцев, інформує ВолиньPost.

На його думку, у виборчій комісії склалася нездорова ситуація. Представники деяких політичних сил ігнорують засідання, через що комісія не може розпочати роботу у вигляді засідання. 

«Для того щоб залучити цих людей до роботи, я їм телефонував, надсилав смс і направив листи, в яких нагадували про ті статті Закону, які вони повинні виконувати», – підкреслив голова ЛМВК. 

Через це Леонід Будцев повідомив міській відділ поліції про вчинення кримінального правопорушення. У його заяві йдеться про те, що, відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеві вибори», всі члени виборчої комісії, беручи на себе повноваження члена виборчої комісії, приймають присягу, в якій зазначають про дотримання законодавства та чесне і сумлінне виконання обов’язків. 

Найбільше мають пропусків члени комісії від «Опозиційного блоку», «Батьківщини», «УКРОПу» та «Народного Фронту». Так, за словами голови комісії, представники цих партій в комісії кожного разу знаходять різні причини для пояснення своєї відсутності, або взагалі не беруть слухавку. 

«В своїй заяві я просив розпочати розслідування та по закінченню – направити матеріали до суду», – додав Будцев. 

Заяву від Будцева прийняли і зареєстрували в Єдиному журналі обліку заяв та проводять перевірку. 

Читайте також: Голова Луцького виборчкому вважає, що депутати-відкликанці перешкоджають роботі комісії

Нагадаємо, 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятірки міських обранців - Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. Їх можуть позбавити мандатів уже на початку вересня.

Нині триває процедура перевірки підписів. Лучани йдуть у міськвиборчком, аби завірити свої підписи, залишені за відкликання депутатів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром