Пластилінова свинина в холодильнику, гумор та префекціонізм: як створюють анімації

12 Серпня 2017, 16:05
2521

Львівський аніматор Роман Дзвонковський наочно показав процес створення коротких анімаційних фільмів.

Зустріч із людиною, яка і дня не може прожити без створення чогось цікавого й неориднарного, відбулася сьогодні у «Молодіжному центрі». Захід відбувся у рамках дозадзеркальних майстер-класів фестивалю анімації «Задзеркалля».

Подія зібрала людей небагато, але справжніх фанатів мультиків, можливо, майбутніх аніматорів. 

Лекція почалася із запитання Романа, чи всі прийшли, що хотіли б стати аніматорами. Насправді, створення короткометражних мультиків -  нелегка справа.

 «Найголовніше в анімації зробити якісні фото, адже одна секунда в ідеалі - це 24 фото. Дуже багато часу йде на те, аби правильно налаштувати усі допоміжні пристрої та в самому процесі роботи не зробити хиб. Якщо є бажання, гумор та перфекціонізм в роботі це дуже добре. Інколи доводиться працювати зранку до ночі протягом 2 місяців, аби створити анімацію, а деколи і за один день вийде гарна короткометражка», – ділиться Роман Дзвонковський.

Аніматор розповів багато про свій шлях до анімації та про те, як доводилося своїх пластилінових героїв тримати в холодильнику під час спеки, адже він вже триває протягом 4 років.

За весь час Роман зрозумів, без ризику неможливо, тому що він покинув стабільну шаблонну роботу на телебаченні і створив свою студію Dzvonkmotion.

Не обов'язково бути художником чи вчитися на аніматора, а лише бажання та постійне самовдосконалення допоможе здійснити мрію.









 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром