Луцькі активісти розповіли, як блокували Крим

08 Грудня 2015, 15:12
3495 Джерело: facebook.com

Волинські учасники торговельної та енергетичної блокади окупованого Криму протягом тижня чергували на блокпостах у Чаплинці Херсонської області: перевіряли автомобілі та охороняли електроопори.

Про це під час прес-конференції розповіли активісти «Народного контролю» Олег Бондарук, «Національного альянсу» Роман Блоха та «Автомайдану України» Руслан Міщук, повідомляють на сторінці «Народний Контроль Волинь» у Facebook.

За словами координатора групи Олега Бондарука, метою поїздки на блокаду була допомога кримським татарам щодо звільнення території Криму від окупаційної влади Російської Федерації.

«Нас попросили допомогти підмінити людей на блокпостах, привезти певні речі, перекрити певні потреби. Ми поїхали не невеликий термін, оскільки там досить несприятливі умови, ротації потрібно здійснювати часто», – зазначив він.

На думку Бондарука, енергетична блокада Криму є важливою, адже «чим дорожче обходитиметься територія Криму для окупанта, тим менше у Росії залишиться часу на війну».

«Ми демонструємо цією блокадою, що Крим є територією України і що без нашої держави дуже складно забезпечувати усіма потребами півострів. Тому акція є дієвою», – вважає активіст.

Олег Бондарук додав, що свідомі кримчани готові терпіти усі незручності, щоб звільнити півострів від окупації.

Представник «Автомайдану України» Руслан Міщук розповів, що завданням волинян була перевірка автомобілів, які рухалися на територію окупованого Криму,щоб не допустити завезенню продуктів харчування, електрогенераторів та решти заборонених товарів.

«Люди, які виїжджали з території материкової України з розумінням ставилися до учасників блокади. За час мого чергування не було спротиву перевірці, навпаки підтримка, що ми робимо правильну справу», – каже активіст.

Член «Національного Альянсу» Роман Блоха розповів, що погодні та побутові умови були досить складні.

«З побутових умов найбільше не вистачає дров», – зауважує він.

Учасники блокади Криму закликають охочих зголошуватися до чергування на блокпостах, адже необхідна ротація. Активісти зазначають, що вимоги будуть ставити під стінами Верховної Ради.



 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром