У Лесиному виші ввели дві нові спеціальності

11 Серпня 2017, 20:19
3175 Джерело: ВКурсе.ua

Студенти у Луцьку зможуть опанувати білоруську та чеську мови.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав декан факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Юрій Громик.

Викладання ще двох слов'янських мов започатковується з нового навчального року. До слова, раніше, крім української, на факультеті викладали польську, російську та старослов'янську.

Вивчати білоруську мову матимуть можливість студенти першого курсу спеціальності «Філологія (українська мова та література)». Викладати білоруську буде викладач кафедри білоруської філології Брестського державного університету імені О.С.Пушкіна.

Натомість, чеську мову, будуть викладати уже студентам третього курсу спеціальності «Філологія (мова та література (польська))». Допомагати опановувати цю мову студентам буде викладач зі Львівського національного університету імені Івана Франка. 

«Сподіваємося, що за кілька років у межах нової спеціальності «Філологія (слов'янські мови та літератури)» матимемо не тільки відділення полоністики, а перелік слов'янських мов розширюватимемо», – йдеться у дописі.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром