Braille studio взяла участь у фестивалі «Бандерштат-2017»

09 Серпня 2017, 16:49
2110

Для Студії друку шрифтом Брайля Braille Studio цього року усе вперше. 2017 рік видався дуже щедрим на участь у всеукраїнських та міжнародних фестивалях.

Першою подією цього року стала участь у Благодійно-мистецькому фестивалі «Етнозима у Михайлівському», що відбувся у Михайлівському золотоверхому у  Києві, де команда проекту взяла участь у різдвяних літературних читаннях на Літературній сцені фестивалю із презентацією книжечки для малечі «Івасикове Різдво», надрукованої рельєфно-крапковим шрифтом Брайля.

Другою важливою сходинкою 2017 року можна вважати участь Braille Studio у VII Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал-2017», що відбувся в Києві у травні цього року. Тоді було презентовано кілька свіжих проектів Braille Studio поруч з більш чи менш відомими видавництвами України та інших країн. Серед новинок були представлені: інклюзивна книга, або книга для всіх BRAILLEBOOK, кілька видань першої в Україні неспеціалізованої газети, надрукованої шрифтом Брайля – «Сім'я і Дім» (на сьогодні планується вже четвертий випуск разом із видавцями «CID MEDIA GROUP») та тематична книга для дітей «Великоднє диво» (вибрані твори).

І ось, нарешті, третя знакова подія року для Braille studio – участь в ХІ фестивалі українського духу «Бандерштат-2017», що відбувся 4-6 серпня у с. Рованці поблизу м. Луцька.

Локація Студії розгорнулася посеред самісінького поля, поблизу тихої сцени, поруч із книговидавцями й розповсюджувачами літературних цікавинок, а також іншими митцями-учасниками «Бандерштату». 

Три дні поспіль команда Braille studio разом із волонтерами жила вільним і насиченим фестивальним життям. Вони не лише знайомили охочих з літературними виданнями для незрячих людей, які читають шрифтом Брайля, але й презентували чудовий путівник Україною «Україна для вас», виданий в партнерстві банком ПУМБ та журналом L'Officiel Ukraine. Усі охочі і небайдужі могли ознайомитись і придбати це ексклюзивне видання для себе чи друзів, щоб насолоджуватися незабутніми місцинами України та дати змогу Braille Studio придбати необхідне потужне обладнання для подальшого друку якісної продукції шрифтом Брайля для дітей і дорослих з усієї України.

Це – соціально відповідальний партнерський проект, оскільки усі одержані кошти від продажу путівників підуть виключно на придбання обладнання для друку шрифтом Брайля, сучасного принтера BrailleBox. Вартість одного примірника путівника «Україна для вас» становить 250 гривень, тож потрібно продати ні багато ні мало – 2 500 примірників, щоб закупити необхідне обладнання. Починаючи з травня цього року вдалося реалізувати лише трохи більше 500.

Хто з тих чи інших причин не зміг долучитися до благодійної акції, але хоче мати унікальний туристичний путівник та допомогти незрячим людям пізнавати світ на дотик, не засмучуйтесь, відтепер туристичний путівник «Україна для вас» можна буде придбати у партнерів проекту у книгарні видавництва ПРАТ «Волинська обласна друкарня» в м. Луцьку, в офісі ВГО «Генерація успішної дії», що розташований за адресою м. Луцьк, вул. Бенделіані, 7а, а також на сайті #Yakaboo. Путівничок можна буде придбати також цього четверга, 10 серпня 2017 року, під час показу першого повнометражного фільму «Щоденник пам'яті» з тифлокоментарем (аудіодискрипцією) для людей з порушеннями зору в кінокомплексі культурно-розважального центру АдреналінСіті

У ході фестивалю українського духу «Бандерштат-2017» усі, хто завітав до локації Braille Studio, мали змогу ознайомитись зі шрифтом Брайля, особливостями письма і читання незрячих людей, їх історичними аспектами і сучасністю, а також самостійно написати своє ім'я чи побажання, прочитати та взяти із собою власноруч написане, пізнати щось нове, раніше незвідане, і, можливо, змінити думку про тих, хто поряд.

А ще «Бандерштат» подарував учасникам проекту нові цікаві зустрічі і знайомства, які, можливо, колись перетворяться на партнерські проекти. А крім того й зустрічі з людьми, які вже давно є партнерами проекту, стежать за ним і всіляко підтримують.







 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром