Лучанин розповів, що стало ганьбою «Бандерштату»

08 Серпня 2017, 15:22
6467

Міській раді порекомендували «капіталізувати» фестиваль «Бандерштат», аби зробити його ще комфортнішим та цікавішим.

Про це йдеться у дописі Олександра Куяви у Facebook. Чоловік також розповів, які плюси та мінуси він помітив під час проведення цього популярного дійства.

Далі слова автора подаємо без змін та доповнень.

І так Бандерштат. - Знайомий з фестивалем ще з 2007 року коли оргкомітет фестивалю "гарно запозичив" ідеї арт Фестивалю UPfest і перемасштабував їх під патріотичні і національні рухи. В Луцьку всі знають та пам'ятають напевно що фестиваль UPfest, з його форматом декількох сцен, майстер-класів, кінопоказів й т.д. був перший в Україні такого формату, який пропагував здоровий образ життя. - Проте UPfestу вже немає, а Бандерштат є.

Якщо порівнювати фестиваль Бандерштат 2007 року і 2017, то можна привітати оргкомітет. Мені особисто, як людині, яка народилась у Луцьку, дуже приємно, що є такий захід, на котрий приїздять гурти, відомі персони, туристи - і є велика фестивальна синергія. Дуже класно, що фестиваль зробили на новому місці - воно дійсно ідеально підходить для подібних івентів, можна навіть там свій Волинський Burning Man організувати....)

Але якщо дивитись на фестиваль в організаційно-адміністративному аспекті, то думаєш: за що.... Ну невже орги не бачать, як організовують фести в тій самій Польщі, ну вже і безвіз є, їдьте дивіться і копіюйте, як ви це чудово вмієте! Я дуже за те, щоб була зручна інфраструктура, був комфорт, та висока якість послуг та різноманіття.

Так, можливо хтось скаже, що все впирається в гроші і так зробили з останіх сил, можливо недостатньо часу для організації, можливо інші причини....ок, це все приймається, Але люди - ви це робите не перший рік! Вже б мала залишитись своя матеріально-технічна база.....спонсори і партнери, а тим більше розуміння, що як і де....

Мінуси
- Відсутніть ознак навігації по території
- В перший день не було смітників
- Мала к-сть брендової айдентики фестивалю
- Дуже мало Ігрової анімації (Activities) 
- Скупчення туалетів в одній точці
- Відсутність сан-вузлів. При наметових містечках - це просто Must have
- Жахливий ПрессRoom
- Відсутність місць з free WiFi
- Відсутність ілюмінації на території
- Один маленький міст

Плюси
- Приємний Headline Lineup
- дуже добре місце проведення
- гарна робота ПТС та лайв трансляції команди Наживо
- багато смачної кухні та напоїв
- добрі, помірні ціни на квитки з урахуванням градацій ціни
- залучено достатньо шопів з сувенірками
- достатньо хороша сцена та світло як для Луцька
- багато туристів
- Міст

Я не знаю, скільки було коштів витрачено на фестиваль і скільки повернулось, і чи був фестиваль профінансований з міського бюджету, але знаю точно, що час міській раді починати капіталізувати проект Бандерштат та ставати його співінвестором.

Оргкомітету лише залишається побажати успіхів у майбутньому і старатись з кожним роком створювати під проекти/ресурси, які будуть задіяні кожен наступний рік, не боятись експериментувати та застосовувати нові рішення.

ПС. Жіночка з Скрябіну яка кричала - "Водка, пиво, раки зашибісь", це позор.

 

Редакція Район.Луцьк не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку висловлює автор

Коментарі
08 Серпня 2017, 19:33
на Бандерштат забив коли він став безалкогольным и нудним. <br/>А на Burning Man я б сходив....;)
08 Серпня 2017, 19:47
Зверніть увагу на орфографію: квиткі, со-інвестор, під-проекти. Як можна допускати таке без редагування?
08 Серпня 2017, 21:00
А ще проблема з розділовими знаками.
09 Серпня 2017, 00:30
зброд хворих на голову...а чого не назвали доктор гебельс????далеко не треба ходити ви в польшу поїдьте з тим бандерою..то побачите що буде...
09 Серпня 2017, 03:10
Думка автора цікава та аргументована, але головну проблему не було названо. а саме: велика сцена перекрикувала малі. Після кантузом з Vivienne Mort була спроба не допустити подібного з Один в каное. Тому їх виступ перенесли на 00.00. А потім ще, бо виступ на головній сцені затягнувся (при тому, що ведучі перед цим неодноразово хвалили свою пунктуальність). Виступ почався біля1ї (як так розумію) з ініціативи виконавців, бо без представлення. І то! не головній сцені ще лунала музика. <br/>Враховуючи, що багато людей жалілись на звук, чому було не зробити виступ на головній сцені до 11, а далі - тільки малі сцени, або одна тиха... тоді б головна сцена так не перекрикувала і люди поза фестом на нарікали б. На іподомі, в принципі, так і було. Але ж мала сцена зовсім не такою була. <br/>Ще суттєвими недоліками були: мала кількість смітників та їх повна відсутність у наметовому містечку та те, що душі фактично увесь час не працювали, взагалі склалось враження, що вони були для галочки. <br/>Також (що вже не відноситься до організації як такої), була названа цифра 12000 фестивальників. Але біля сцен людей реально мало було. Не вірю я.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром