На чиновників з бюджету міста витрачається декілька мільйонів щомісяця

07 Серпня 2017, 13:44
2420

При скромних окладах, зарплата керівників Луцька становить від 23 до 28 тисяч. Гаманці посадовцям «рятують» премії, надбавки і доплати за високі досягнення.

Про це пише видання Волинь24.

СКІЛЬКИ КОШТУЮТЬ ЧИНОВНИКИ?

Чиновницький апарат коштує кишеням українців недешево. Для луцької громади така цифра на місяць наразі перевищує 4 млн. грн.

У травні цього року зарплатний фонд працівників Луцької міськради становив 4 млн. 674 тис. грн. Для порівняння, у травні 2016 року міським чиновникам нарахували майже вдвічі менше – 2 млн 669 тис грн.

До слова, за рік зарплата пересічних лучан зросла не настільки стрімко, як у чиновників: лише на 20%.

Цікаво, що у 2017 році найбільш «затратним» для бюджету виявився березень. На виплату зарплат працівникам міськради витратили 6 млн. 939 тис. грн. 

Очевидно, така ситуація пов’язана із зміною влади у місті. Після того, як секретарем ради став представник УКРОПа Ігор Поліщук, у раді відбувся ряд звільнень. Відповідно – звільненим посадовцям змушені були виплачувати відповідні кошти.

СТРІМКИЙ ПЛЮС

У кінці травня уряд збільшив посадові оклади працівникам органів місцевого самоврядування. 

Згідно з новими штатними розписами, працівники Луцької міської ради отримали підвищення окладів від 172 гривень (приміром, для дiловода) і до 4 276 гривень (для мiського голови).

У квітні, до підвищення заробітної плати, секретарю міськради, який наразі виконує обов’язки міського голови, нарахували 18,5 тис. грн. У червні така сума збільшилася до 22,68 тис. грн.

До слова, Ігорю Поліщуку, який у цей період і працював секретарем ради, до скромного окладу в 6 300 грн. нараховували 70% за високі досягнення та 240% премії.

У першого заступника Григорія Недопада загальна сума нарахованого заробітку у квітні становила 20,4 тис грн, а в червні – 28,5 тис грн. 

УРІЗАЛИ ПРЕМІЇ?

Зарплата чиновників формується із окладу, доплати за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення та премії.

Із підвищенням окладів у Луцькій міськраді вирішили бути скромнішими, і премії для себе зменшили. 

Наприклад, якщо у квітні-травні 2017 року «додавали» собі по 220-240% премії, то у червні – «лише» по 20% керівникам департаментiв, начальникам управлiнь та відділів, і по 90% – секретарю міськради і його заступникам.

ПЛЮС ЗА ВИСОКІ ДОСЯГНЕННЯ 

Загалом держслужбовці мають чимало різних додаткових надбавок. За ранг луцьким чиновникам «плюсують» по 70-130 грн, за вислугу років – 10-40% окладу з урахуванням надбавки за ранг, за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи – по 50-70%, за науковий ступінь, за почесне звання тощо. 

Ось і виходить, що до скромного окладу «доплюсовуються» надбавки-премії-доплати, і «набігає» набагато солідніша сума. 

Крім того, держслужбовцям платять премії за підсумками роботи та з нагоди свят і ювілейних дат. При цьому розміри преміювання відомства можуть визначати собі самостійно. Є іще так звані «оздоровчі» виплати, розмір яких – середня зарплата. 

Тим часом, разом з окладами розміри надбавок та премій у травні не збільшували.

Читайте також: «Микола Романюк помер – і жодних нових починань», – Артем Запотоцький













 

Коментарі
07 Серпня 2017, 22:06
<p>Су*и!!!</p>
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром