Луцький сквер: піжмурки та пташині купання на проспекті Волі

07 Серпня 2017, 12:19
4436

Продовжуємо розповідати про території нашого міста, яким надали статус скверів. На черзі – цікава та популярна місцина у центрі Луцька.

Статус скверу ця територія, яка розташована на проспекті Волі напроти гімназії №4, отримала 24 лютого 2016 року. Площа скверу – 0,6 га. Зараз він названий на честь генерала армії УНР Олекси Алмазова, могила якого знаходиться на території скверу. Поряд – спуск до вулиці Глушець та парку імені Лесі Українки, а на самому спуску будують Собор Холмської Богоматері.


 

Навіть попри те, що спуском на Глушець нині користується все менше людей, сквер не втрачає своєї популярності. Особливо спекотними днями, коли вмикають місцевий фонтан. Люди із задоволенням освіжаються теплою водичкою. Та що там люди – декілька крапель рятувальної вологи прилітають піймати й місцеві птахи.


 

А птахи тут – окрема тема. Іноді здається, що цей сквер – саме для їхньої «тусовки». І усі займають свої місця: хтось біля фонтану, хтось на місцевих ліхтарях, хтось у затінку на травичці, а є й такі, що ніжаться на пекельному сонці просто на розігрітій бруківці. Не надто активно, але підгодовують крилатих друзів відвідувачі скверу.


 

Доки центральна алея скверу захоплена сонцем та птахами, люди ховаються у можливих затінках. А ялинки, які подекуди висаджені у сквері, дають змогу пограти у піжмурки. І правильно – зайвий раз сховатися від буденності в оточеному гарними та різнобарвними клумбами сквері ще нікому не завадило… 






























 

Дмитро Кузнецов

Коментарі
07 Серпня 2017, 20:06
Одне прикро і сумно, що по кістках ходимо...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром