Що думають фестивальники про нову локацію «Бандерштату»

07 Серпня 2017, 10:59
2769

Цьогорічний «Бандерштат» уперше за багато років змінив локацію - переїхав на інший бік річки Стир у селі Рованці.

Організатори встановили понтонний міст через річку, який дозволив потрапити із Центрального парку Луцька безпосередньо на місце проведення фестивалю, повідомляє «Таблоїд Волині». 

Також вперше за попередні роки на «Бандерштаті» - три великі сцени, які діють одночасно, а від нічної сцени фестиваль відмовився.

«Таблоїд Волині» вирішив дізнатися, як же сприйняли такі зміни багаторічні відвідувачі фестивалю. 

Стас Ольшевський, головний спеціаліст сектору туризму у Департаменті інфраструктури та туризму Волинської ОДА (Луцьк):

Два роки тому мали фуд-корт на іподромі, і дуже було незручно, оскільки велика маса людей, навіть просто технічні моменти реалізувати інколи було непросто, зараз це легше зробити. Без проблем підвозимо на нашу локацію поліграфію, бо вона швидко закінчується.

Зручно тим, що є де походити. Можна подорожувати суто по території фестивалю. Вражає масштабність фестивалю, масштабність – це круто, це розвиток.

Можна було б лише два мости зробити, бо доводиться чекати, поки люди пройдуть, але все з часом, на наступний рік організатори це, думаю, виправлять.

Ірина Полєтуха, піар-менеджер Міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Lutsk» (Луцьк):

Вважаю, що цьогорічне рішення зі зміною місця проведення фестивалю в принципі виправдовує себе, тому що тут більше місця і нам, як організаторам (які презентували «Meridian Lutsk» і нове луцьке видавництво «Синя папка») зручніше сюди доїхати.

Дуже гарно вдалося цього року розмістити наметове містечко, трішки віддалили його від основного місця проведення. Не зовсім розумію близького розміщення двох сцен (Головної і Тихої), які перебивають одна одну.

Дуже класно, що місце все одно залишилося біля річки Стир, в таку спеку це дуже важливо. По мосту трохи страшно йти, особливо ввечері, коли люди деякі спеціально розхитують його, бо їм здається, шо це дуже смішно і весело.

Влад (Мінськ):

П’ятий раз уже на «Бандерштаті». Нова локація – добра в тому плані, що більш масштабна, відчувається фестиваль, відчувається великий розмах. Але мінус у тому, що на старому місці люди були більш згуртовані, можна було одразу з кимось познайомитися, навіть йдучи з однієї сцени на іншу. А зараз сцени далеко дуже одна від одної, особливо Головна і Дарк стейдж.

Але для розвитку фестивалю – це добре, що площа збільшилася. Все-таки більше 10 років «Бандерштату» і треба було щось змінювати, розвивати.

З мінусів хіба, що дуже сонце пече, а тіні в полі немає. Ну і міст – трафік такий, що люди мають стояти чекати. Треба хоча б два. Запрошуйте білорусів наступного року – ми поставимо (посміхається, - ред.).

Володимир (Житомир):

Минулого року було якось все організованіше, хоча місця менше було, але якось все компактніше, зручніше. Палаткове містечко було краще в тому плані, що росли дерева, була тінь. Вийшов з палатки, поклав каремата – і можна поспати собі. А тут в наметі, як в парнику, а тіні навіть близько немає, треба йти на річку чи в парк.

Територія величезна. От сьогодні шукав велопрокат і так його й не знайшов. На карті фестивалю він є, а в реальності так і не зміг знайти.

І плюс минулорічної локації ще в тому, що була нічна сцена. Можна було подрімати десь під сценою і музику послухати.

Ну зате цього року немає проблеми, де поставити палатку в наметовому – місця більш, ніж достатньо, а минулі роки, якщо приїхав пізніше – все, йдеш кудись в кінець.

Богдан (Ковель):

На «Бандері» я уже 4 раз. Нова локація мені подобається всім, за винятком того, що тут ніде немає тіньку і вдень чи навіть зранку в палатці можна просто "зваритися".

Але з іншого боку – доводиться шукати інші способи, як себе зайняти, щоб менше часу сидіти біля палатки.

А ще мені подобається, що всі три сцени йдуть паралельно і не треба ждати ночі, щоб піти на Тиху сцену.

Сергій «Сонік» і Даша (Луцьк):

Плюс нової локації – велика територія, мінуси – мало охорони.

Не можу однозначно сказати, чи ця більше подобається, чи минулорічна, але мені здається, як було компактніше, то і було веселіше.

Не дуже добре розташували сцени – Тиху і Головну, вони перебивають одна одну.

А міст прикольний, але дуже «укачує» (поміхаються, - ред.). і до того ж його поставили трохи пізно, в нульовий день його ще не було. Зробили тільки вночі, а ми прийшли раніше. То довелося перепливати Стир на матраці.

Назар (Тернопіль-Рівне):

Був на фестивалі попередні два роки. І чесно скажу, цьогорічна локація мені не подобається. Чому? Бо, по-перше, вона далі, за цією річкою, яку я не міг в четвер перетнути до 2 ночі і був вимушений спати на протилежному березі. Хоча це виявилося навіть краще, бо там була тінь. Як і у минулорічному наметовому містечку, а тут у таку спеку – просто жах. Через таку спекотну погоду це найбільша проблема цього місця.

Не подобається те, що на мосту односторонній рух і доводиться чекати.

Мені не вистачає нічної сцени, бо на ній вночі можна було собі «пофанитися» під лайтову музичку. Тому минулорічна локація і формат мені подобалися більше однозначно.

Коментарі
08 Серпня 2017, 14:23
Вже було озвучено, але мушу і сам висловитись:<br/>— Міст малий (трафік дуже потужний), пізно встановили (багато людей з інших міст довго чекали, аби переправитись на локацію із парку ім. Лесі Українки), рано зібрали (ті, хто відправлявся додому в понеділок вже по обіді, мусили теліпатися пішки на ДПЗ).<br/>— Всі три сцени перекрикують одна одну і слухати на тихій сцені &quot;Пані Валькову&quot;, коли її із основної просто заглушує &quot;O'Torvald&quot;, було дуже складно. Недаремно виступ &quot;Один в каное&quot; перенесли на після ВВ. І, загалом, це погана ідея, коли одночасно працюють основна та тиха сцени. Згадайте минулорічні локації, коли основна сцена давала драйв, а тиха надихала на романтику та лірику.<br/>— Пропоную за порушення сухого закону не лише випроваджувати з території фесту, але і відбирати браслет, який надає право перебувати на території.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром