Гнідавський цукровий завод: розповіли, куди діватимуть відходи «Біо Пеку»

03 Серпня 2017, 19:47
3331 Джерело: http://p-p.com.ua

Науковці поділились думкою, що виробництво біоетанолу не несе шкоди, а в перспектві переробка мелясної барди в біогаз може забезпечувати ще й мікрорайон Вересневий.

Аграрії найбільших сільськогосподарських підприємств Волині, керівництво цукрового заводу, голови ТОВ «Біо Пек», спеціалісти в галузі мікробіотехнологій та представник ПрАТ «Українська технологічна компанія», які займалися проектуванням та будівництвом біоетанольного заводу у четвер, 3 серпня провели нараду на Гнідавському цукровому заводі, – інформує Під прицілом..

Вирішення питання реалізації відходів виробництва біоетанольного заводу як органіки на полях сільськогосподарських земель поставили на порядок денний.


 

«Провівши всі необхідні аналізи, у німецькій фірмі ми можемо із впевненістю сказати, що відходи нашого виробництва – це не  що інше як цінне добриво. Основною ціллю є реалізація барди як органічного добрива», – зазначив головний агроном підприємства.

Всі необхідні документи та результати проведених аналізів органічної цінності мелясної барди представили присутнім аграріям.

«Завод і досі не відмовляється від перспективи переробляти мелясну барду в біогаз. Будівництво відбувалося по технології європейських компаній», - відзначив голова спостережної ради ПрАТ «Українська технологічна компанія» Євген Лукашевич.

Аграрії обговорили стратегію реалізації органічного добрива – мелясної барди сільськогосподарськими підприємствами.


 

«Більше трьох років ми підбирали асоціацію мікроорганізмів. Все це увінчалось успіхом і запахи на полях фільтрації зникають. Ті відходи, які ви будете забирати, не будуть мати неприємного запаху», – розповів науковий співробітник інституту, доктор біологічних наук Віктор Бобейко.

Як запевняють науковці, оскільки мелясна барда – це не тільки органічне добриво, але й корм для великої рогатої худоби, то технології виробництва біоетанолу не мають нічого шкідливого. Будь-які тривоги з цього приводу зайві, адже вміст технологічних добавок незначний.


 

Зрештою, аграрії і науковці вирішили незабаром провести всі необхідні роботи для реалізації органічного добрива Гнідавського цукрового заводу.

Переробка мелясної барди в біогаз в перспективі зможе забезпечуватися не тільки підприємство, але й мікрорайон Вересневий.















 

Коментарі
04 Серпня 2017, 00:38
Заголовок без помилок не можна "віходи"
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром