За скільки у Луцьку можна зібрати «першачка» до школи

03 Серпня 2017, 17:30
6861

У кінці літа мами і татусі збирають дітей до школи. Ця справа досить витратна для батьків, особливо для тих, які мають дитину-першокласника.

Велика кількість лучан, як відомо, скупляється на ринку або ж в торгових центрах, пише ВІП. 

Журналісти проаналізували ціни на луцькому ринку і вирішили запропонувати вам ТОП-8 базових покупок, які необхідні для першачка, аби він відчував себе готовим до навчального процесу.

ШКІЛЬНА ФОРМА

Кожна школа має свої вимоги щодо шкільної форми: в одній вимагають форму одного кольору, в іншій – дозволяють ходити в одязі ділового стилю, не ставлячи рамок щодо кольору, фасону чи довжини.

Ціна шкільної форми, звичайно, залежить від якості тканини, пошиву, країни, звідки постачається товар, і навіть від віку школяра. Найбільше на ринку костюмів-двійок. Звичайно, батьки мають альтернативу: можна купити готову форму, а можна окремо піджак і штани/блузку та спідничку. Що обрати – це вже залежить від побажань і гаманця.

Для того, аби купити шкільну форму для хлопчика, прийдеться відрахувати від сімейного бюджету не менше 900 грн. Якщо купувати окремо: піджак обійдеться в 450 грн мінімум, схожі ціни і на штани. Сорочка для хлопчика коштує від 280 грн, брендові речі, зрозуміло, коштують значно більше.

Для дівчинки можна знайти шкільну форму минулих колекцій на розпродажі. Такі костюми-двійки (найчастіше сарафан і піджак) коштуватимуть смішну ціну в порівнянні з іншими – всього 300 грн. Якісніший і красивіший комплект від цьогорічної колекції – від 500 грн на ринку. Біла блузка для першокласниці обійдеться в щонайменше 280 грн, і стільки ж доведеться відрахувати від гаманця для того, щоб купити спідничку. Колготки можна придбати від 50 грн.

Ну і як же обійтись без бантиків? Шкільні білі банти можна придбати в середньому за 40 грн. На краватку-метелик для хлопчика середня ціна 50 грн.

ВЗУТТЯ

До красивої форми потрібне хороше взуття. На ринку можна знайти взуття із замінника, проте зі шкіряною устілкою, як переконують продавці. Такі туфлі для хлопчика коштуватимуть від 250 грн, така ж сама ціна й на взуття для дівчинки. Повністю шкіряне взуття вважається більш якісним та довговічним. Саме ці його якості закладаються в ціну, тому не дивно, що за шкіряну пару для дитини прийдеться відрахувати не менше 550 грн.

ЗМІННЕ ВЗУТТЯ

Для школяра просто необхідне змінне взуття, аби перевзутися після того, як прийшов знадвору чи спортзалу. Як запевняють продавці, найчастіше батьки купують легкі та зручні кеди, ціна на які стартує від 250 грн.

СПОРТИВНА ФОРМА

Спортивні костюми і для дівчаток, і для хлопчиків ринок пропонує від 350 грн. За бренд або натуральні тканини і якісний пошив готуйтеся віддати як мінімум вдвічі більше. Купити футболку до повного комплекту можна від 150 грн.

СПОРТИВНЕ ВЗУТТЯ

Досить важлива покупка – хороше спортивне взуття. Дитині повинно бути зручно в ньому, аби не було різних травм, адже вона буде займатися фізичними вправами. Важливо також, щоб ніжка дихала, що можливо тільки в дуже якісному взутті. Брендові кросівки і взуття хорошої якості для першокласника обійдеться від 700 грн. Якщо якість і довговічність не в пріоритеті – можна знайти взуття за 400-500 грн

ПОРТФЕЛЬ АБО СУМКА

Без хорошої сумки чи рюкзака не обійдеться жоден школяр. Важливо підібрати такий, щоб дитині було зручно, і це пізніше не спричинило проблем із поставою. Економні мама й тато знайдуть портфель за 250 грн. Квадратні портфелі обійдуться в щонайменше 450 грн. За якісні шкільні рюкзаки і сумки прийдеться викласти в середньому 1000-1500 грн.

НАБІР КАНЦТОВАРІВ

Зошит на 12 аркушів з найпростішою обкладинкою коштує від 2,50 грн, обкладинки обійдуться у 8-10 грн. Звичайно, зошити з більшою кількістю аркушів та цупкою кольоровою обкладинкою коштують більше. Аби гарно зберігати зошити, дитині знадобиться папка, яку можна знайти від 35 грн. Альбом від 9 грн, фарби на шість кольорів – 20 грн, фломастери на шість кольорів від 20 грн (ті, що малюють довше – дорожчі), олівці на дванадцять кольорів від 18 грн. Найпростіший пенал коштує від 13 грн. Середня ціна на ручки – 8 грн, найдешевші можна знайти за 2 грн, прості олівці коштують від 3,50 грн. Дерев’яну лінійку можна придбати за 2,50 грн, гумку за 3, а точилку за 2 гривні.

ЩОДЕННИК

Широкий асортимент щоденників на різні смаки. Зазвичай, дітям подобається, аби в них були кольорові щоденники в твердій обкладинці із зображенням їхнього улюбленого героя з кінофільму чи милих тваринок. За такий товар батькам прийдеться віддати 20-25 грн. Дешевший варіант – купити простий щоденник зі звичайною обкладинкою за 9-16 грн. Загалом, батькам, які мають першокласника, потрібно не менше 3500 грн, аби зібрати дитину до школи.

Підготувала Марія Костюкевич

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром