У Луцькому зоо – нові яскраві «мешканці»

03 Серпня 2017, 16:44
5044

Колекція екзотичних птахів Луцького зоопарку поповнилась новими «мешканцями».

Спеціально для нових неймовірно симпатичних мешканців зоо – папуг – побудували нові вольєри, йдеться у дописі на сторінці Луцького зоопарку у Facebook.

У зоопарку вже «проживали» пара блакитних ара, рожеві какаду та папуги жако, а тепер пернату «команду» поповнили соломонові (соломонські) какаду та еклетуси (шляхетні папуги). Отож, знайомтеся!

Соломонський какаду завдовжки приблизно 34 см, важить до 360 грам. Забарвлення загалом біле, але на внутрішній стороні крил і хвоста помітний лимонний відтінок. Біля основи пір’я – червоно-помаранчевий стержень. Навколоочні кільця голубовато-білі, широкі. Дзьоб світло-сірий. Мешкають птахи у тропічних лісах, їдять плоди та насінням різних рослин і дрібних комах. У неволі утримуються дуже рідко, оскільки популяція цих птахів незначна. Гарно піддаються дресурі, можуть пародіювати людську мову, мелодії, голови тварин. Живуть в середньому років 50.

Благородні папуги або, як ще їх називають, еклектуси, мають таку характерну рису, як різка відмінність між самками і самцями. Навіть не так давно вважалося, що це різні види. У самок червоне забарвлення, у самців – зелене. Завдовжки вони до 45 см, маса тіла – до 400 грам. Шляхетний папуга мешкає в основному на острові Нова Гвінея, а також на малих прилеглих островах і зовсім невеликій ділянці на півночі Австралії. Населяють густі ліси з інжирними деревами і пальмами. Найперше еклектуса годувати треба овочами і фруктами. Вони дуже вимогливі до постійного доступу до вітамінів. Це досить спокійні птиці. У неволі швидко приручаються. Деякі особини можуть навіть навчитися трохи «говорити». Живуть 40-50 років.

Читайте також: До Луцького зоопарку «заселили» африканців






















 


Фото: Олег МІТКЕВИЧ

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром