Поляки засудили чоловіка, який у Луцьку жбурнув яйце в Президента

04 Грудня 2015, 15:16
2865 Джерело: takeinfo.net

23-річного жителя Запоріжжя, який у липні 2013 року в Луцьку кинув куряче яйце в тогочасного президента Польщі Бороніслава Коморовського, засудили в Польщі до 6 місяців позбавлення волі з відстрочкою вироку на 2 роки і сплаті 2 тисячі злотих штрафу.

Про це інформує видання «Апостроф» з посиланням на Польське радіо.

Рішення ухвалив у п’ятницю, 4 грудня, Окружний суд Варшави.

Підсудний Іван С. не приїхав до Варшави з України, проте суд визнав його присутність необов'язковою.

У заключній промові польський прокурор попросив для обвинуваченого покарання у вигляді 4 місяців позбавлення волі з перенесенням вироку на 2 роки та сплату 2 тисяч злотих штрафу, а також публікації вибачень за свій рахунок у двох польських виданнях.

Нагадаємо, інцидент стався під час візиту Коморовського задля вшанування 70-ї річниці так званої Волинської трагедії. Після атаки на польського лідера охорона президента відразу затримала чоловіка і передала правоохоронцям Луцька.

Український суд на рік умовно засудив 21-річного хулігана. Обвинувачений визнав себе винним. Він стверджував, що хотів висловити свій протест проти поширеної в польських ЗМІ думки, що Волинська трагедія «була геноцидом виключно польського народу, хоча постраждали також українці».

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром