Луцькі поліцейські обіцяють стати кращими

04 Грудня 2015, 12:11
2763

Керівник Головного управління поліції Волині звернувся до жителів регіону і пообіцяв, що поліцейські не тільки протидіятимуть злочинності і забезпечуватимуть порядок, а й охоронятимуть права і свободи громадян.

«Шановні волиняни! Відповідно до Закону України «Про національну поліцію», із 7 листопада 2015 року поліція в Україні розпочала свою роботу. З цього часу розпочався активний процес переформатування старої правоохоронної системи у якісно новий орган, незалежний від політичних впливів, у якому кожен поліцейський покликаний професійно і чесно служити українському народу», – зазначив у зверненні тимчасово виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області, генерал поліції третього рангу Петро Шпига.

З його слів, відтепер, окрім протидії злочинності та надання поліцейських послуг у сфері забезпечення публічної безпеки і порядку, пріоритетними завданнями стали охорона прав і свобод людини та захист інтересів суспільства держави.

Петро Шпига запевняє, що реформа силового відомства полягає не у зміні назви органу, а це справді якісна переміна усієї правоохоронної системи, завданнями якої стали співпраця, комунікація та надання сервісних послуг.

Свою діяльність нова поліція здійснює винятково на засадах відкритості й прозорості та взаємодії з населенням на умовах повного партнерства задля задоволення їхніх потреб. Рівень довіри населення до поліції – основний критерій оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

В умовах повного реформування нової правоохоронної структури Національна поліція проводить глобальну переатестацію своїх працівників. Відповідно до концепції «100 днів якості Національної поліції», оцінка якості роботи територіальних підрозділів поліції формуватиметься з урахуванням наступних критеріїв:

– результати зовнішнього соціологічного опитування населення;

– результати оцінки ефективності роботи поліції бізнес-середовищем;

– результати внутрішнього опитування працівників Національної поліції;

– оцінка результатів виконання пріоритетних завдань.

«Наголошую, оцінювання діяльності органів та підрозділів Нацполіції буде здійснюватися шляхом незалежного соціологічного опитування», – додав головний поліцейський.

Він запевняє, щоб процес системних перетворень нового органу на Волині відбувся максимально якісно та прозоро, у цьому потрібно заручитися підтримкою громадськості. І ключовим у цьому – об’єктивний народний контроль за дотриманням законності у діяльності співробітників поліції.

Тому, у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області цілодобово працює «телефон довіри» 74-21-20, за яким громадяни можуть повідомити про будь-які факти, порушення поліцейськими законодавства та посадових інструкцій. Я гарантую справедливий розгляд усіх заяв та повідомлень, а у випадку підтверджень зловживань – негайне та безкомпромісне реагування.

«Мешканці Волині повинні відчути системні зміни уже сьогодні. Нова поліція Волині працює за новими стандартами та вимогами, аби повернути довіру людей до правоохоронних органів», – зазначив Петро Шпига.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром