Депутати не хочуть підтримувати одного кандидата на заступника мера

03 Грудня 2015, 11:52
2675 Джерело: ar.volyn.ua

Депутати міськради за попереднім голосуванням підтримали усі кандидатури на місце заступника, окрім Богдана Гончарука.

Про це стало відомо у четвер, 3 грудня, під час сесійного засідання.

Розпочали засідання із зачитування привітання голови Верховної Ради України луцьким депутатам. Міський голова Микола Романюк також оголосив список членів новоутвореної фракції «УКРОП», головою якої став Ігор Поліщук, а заступником – Микита Рабан.

Після чого перейшли до розгляду питання про затвердження кандидатур на посаду заступників міського голови. Кожному із кандидатів було надане слово, а охочим депутатам – час на запитання. Найактивніше розпитували кандидатів «укропівці».

 У підсумку депутат Павло Данильчук (ГР «Народний контроль») зауважив, що досі незрозуміло, чому мер вирішив збільшити кількість заступників. Тож депутат запропонував скоротити кількість на одного кандидата. В інакшому випадку – «Народний контроль» не голосуватиме за кандидатів.

Представник «Самопоміч» Тарас Шляхтич зазначив, що вони підтримуватимуть потенційних заступників, бо обирати собі заступників – справа міського голови.

Григорій Пустовіт (ВО «Батьківщина») зауважив, що п’ять заступників – це уже порушення структури міськради і така кількість може бути прийнята тільки, якщо це юридично узаконено. Мер міста відповів, що кількість заступників – надумана проблема. Жодного порушення немає і в структурі міськради кількість не нормується.

Депутати голосували окремо за кожного кандидата. За першого заступника Тараса Яковлев проголосувало 29 депутатів, утрималось 13. Сергія Григоренка підтримало 24 депутата, Юрія Моклицю – 26, Юрія Вербича – 25, а за кандидатуру Богдана Гончарука проголосувало 16 депутатів.

 Засідання перервали на 15 хвилин для обговорення.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром