Юні луцькі футболісти розповіли про успіхи на міжнародних змаганнях

26 Липня 2017, 15:17
3908

Гравці та тренери команди «Підшипник» розповіли про враження від виступів на наймасштабнішому юніорському турнірі світу з футболу.

На прес-конференції генеральний директор ПрАТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський продемонстрував не лише соціальні проекти компанії, але й участь луцької команди у світовому юнацькому чемпіонаті із футболу Gothia Cup у Гетеборзі, Швеція. 

Зайнявши 8 місце зі 129 команд, юні спортсмени повернулися додому після 4-денної відчайдушної боротьби з командами різних країн світу і показали чудові результати. 

«Ми у чвертьфіналі перемогли команду, яка зайняла 2 місце. І це перемога», – коментує менеджер проекту Роман Міхалєвич.

Читайте також Луцькі юнаки – серед кращих на найбільшому юніорському турнірі з футболу​.

Дуже важко давалися хлопцям перемоги над суперниками, адже погодні умови та підготовка інших країн вдавалася взнаки.

«Я задоволений грою дітей. Ми побачили свої слабкі місця і працюватимемо. Хлопці відчули захоплення, коли вийшли на відкриття стадіону», – зауважує тренер команди Михайло Мельник.

Хлопці, хоч і втомлені, але розповіли про свої враження від самої подорожі і від гри. 

«Найбільше запам'ятався матч із Канадою. Окрім гри ми ходили по магазинах і купували солодощі. У школі ми жили з японцями. Вони нас навчили вітатися і показали декілька прийомів кунг-фу», – розповів капітан команди 11-річних "підшипників"  Михайло Хомич.

Читайте також З неймовірним характером: юні футболісти з Луцька – у чвертьфіналі міжнародних змагань.

Найбільшими вболівальниками, які залишилися вдома, то були батьки. Вони палко підтримували своїх дітей та хвилювалися за них.

«Батьки дуже переживали і створили групу підтримки. І хрестилися, і молилися, аби діти перемогли. Найбільше, що сподобалося із розповіді сина, що в школах замість апаратів із кавою чи шкідливими напоями є молочний апарат, де навіть можна контролювати жирність молока», – ділиться мама Олена Хомич.

Чи поїде команда на змагання наступного року, поки що невідомо, бо ще не затвердили бізнес-план. І тренер, і діти хочуть знову поїхати, аби відчути дух боротьби, познайомитися із ровесниками і в майбутньому стати чемпіонами. 

1

1


1

1

2

1

1

1

2

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром