Судова тяганина з луцьким "депо"

27 Червня 2015, 11:29
5409

Судова тяганина між «Луцьким підприємством електротранспорту» та охоронною фірмою «Багіра» триває не перший рік. До 2012 року «Багіра» охороняла луцьке «депо», проте, через заборгованості в оплаті, співпрацю розірвала та спробувала через суд повернути зароблене.

Господарський суд Волинської області рішенням від 30.08.2012 року визнав існування такого боргу та постановив стягнути з «Луцького підприємства електротранспорту» на користь приватного підприємства «Багіра» 377 тис. 504 грн. заборгованості. Крім того, приплюсував інфляційні витрати, річні відсотки та судовий збір, за результатом чого утворилася сума в 411 тис. 204 грн, - повідомляє газета "Комунальний патруль".

Справу було направлено до Державної виконавчої служби міського управління юстиції з метою примусового стягнення вказаної суми. Проте станом на кінець травня 2015 року жодної гривні виконавці від «Підприємства електротранспорту» так і не отримали.
Відтак, 12 травня цього року ПП «Багіра» подало до господарського суду новий позов, в якому через суттєву суму боргу попросило визнати «Луцьке підприємство електротранспорту» банкрутом.

Злякавшись чергового транспортного «чепе» депутати Луцької міської ради нашвидкуруч зареєстрували проект рішення «Про незастосування процедури банкрутства щодо «Луцького підприємства електротранспорту». Проте до сесії питання не дотягло – справа швидко вирішилась у суді.
Протягом 4-12 червня «Підприємство електротранспорту» сплатило «Багірі» частину боргу. Не мало, не багато, а рівно 46 тис. грн., без яких сума боргу стала не достатньою, аби вести мову про банкрутство.

«Загальна сума безспірних вимог зменшилась та склала 365 204,08 грн., що є меншою мінімуму, встановленого ст. 10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», – йдеться у судовому рішенні.

Судом встановлено, що станом на день подання приватним підприємством «Багіра» до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство КП «Луцьке підприємство електротранспорту», розмір однієї мінімальної заробітної плати становив 1 218 грн. Відповідно, розмір безспірної вимоги кредитора повинен був складати суму не меншу 365 400 грн. (в даному випадку безспірна вимога кредитора становила суму 411 204,08 грн.). 
Судом встановлено, що розмір безспірної вимоги кредитора на час розгляду справи в підготовчому судовому засіданні зменшився на 46 000 грн. та склав 365 204,08 грн., що становить суму, меншу від трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати», – пояснив суд причину відмови в порушенні провадження у справі про банкрутство КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

«Борги перед «Багірою» виникли ще за часів керівництва, яке було до 2009 року, – розповідає юрисконсульт КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Микола Івчик. – Керівник просто не платив за надані послуги, а потім наріс борг. Із того часу тягнеться немало боргів. У мене ще є справи в судах щодо заборгованості перед соціальними фондами, не сплачували обов’язкових платежів. Тоді, як підприємство втягли в ту історію із лізингом автобусів, все пішло шкереберть».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром