Відомого луцького тренера-викладача з шахів привітали з ювілеєм

25 Липня 2017, 20:14
3521

Провідному професіоналу міського центру «Спорт для всіх» Миколі Проскуровському сьогодні виповнилося 70 років.

Власне, з його привітання і розпочалась ранкова оперативна нарада у міській раді.

Микола Іванович Проскуровський працює тренером-викладачем уже 41 рік. При цьому завжди виглядає надзвичайно енергійним та повним інтересу до улюбленої справи. Каже – правила постійно змінюються, та з'являються нові тенденції, тож потрібно тримати високу планку та йти «у ногу з часом».

За роки роботи вічно молодий тренер виховав трьох майстрів спорту, майже півсотні кандидатів у майстри спорту, та близько восьми десятків першорозрядників із шахово-шашкового спорту. Тож зрозуміло, чому Миколу Івановича завжди можна побачити головним суддею луцьких та обласних змагань, а також серед суддів національних чемпіонатів з шахів та шашок. 

У короткій розмові Микола Проскуровський зізнається – зараз діти трохи талановитіші, аніж у ті ж 80-ті роки минулого століття, коли він починав викладати. «Разом із тим, раніше було більше масовості у цьому спорті – на гуртки тоді ходили сотнями. Адже тоді не було комп'ютерів та такого технічного прогресу. Зараз побачити у нас в клубі студента, який займається шахами – велика рідкість. Таких людей можна перерахувати на пальцях», – каже досвідчений шаховий тренер та суддя.

У свої сімдесят Микола Іванович залишається незмінно рухливим, його завжди можна побачити біля шахових столів, де він підказує, допомагає та стежить за порядком. Звідки стільки наснаги та ентузіазму? «Усе просто – я дуже люблю працювати з дітьми. Усі вони – унікальні, з різним характером, а до них треба своєрідний підхід. А потім, дуже приємно, коли уже дорослі вихованці приходять пограти, потренувати чи навіть посудити змагання. Завдяки такій передачі досвіду шаховий спорт завжди буде мати великий розвиток», – каже вічно молодий тренер-викладач. 

Тож Миколі Івановичу залишається лишень по-білому позаздрити! А також побажати – міцного здоров'я, старанних та талановитих дітей та розвитку шахового-шашкового спорту не лише на Волині, а й в Україні та усьому світі! Многая літа! 

Звичні дні Миколи Проскуровського: за шахами та шашками
Звичні дні Миколи Проскуровського: за шахами та шашками


Микола Іванович у якості судді змагань
Микола Іванович у якості судді змагань

Микола Проскуровський (справа) - на Міжнародному дні шахів
Микола Проскуровський (справа) - на Міжнародному дні шахів

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Коментарі
27 Липня 2017, 01:58
Многіє літа!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром