Небесні сльози – не до голів: «Волинь» не зуміла обіграти «Балкани»

22 Липня 2017, 14:35
2855

Попри ігрову перевагу, «Хрестоносці» так і не зуміли забити бодай свій перший м’яч у поєдинку проти дебютантів Першої ліг з «Балкан» задовольнилися нічийним результатом.

Незважаючи на неабияку «зубастість» суперників (команда з Одеської області єдина виграла два аматорські чемпіонати України та з першого сезону у Другій лізі підвищилась у класі), підопічні Ярослава Комзюка у першому домашньому матчі нового чемпіонату розраховувала лише на перемогу.

Утім, «матч дідів проти дітей» (у поєдинку зустрічались наймолодший та найстарший колективи за середнім віком гравців) міг і не відбутися, адже прямісінько перед грою Луцьк «накрило» потужною грозовою зливою. Тож і наша журналістська братія добряче задумувалась над тим, як потрапити на стадіон. Добре, що біля сьомої години вечора «плакати» небо стало уже не так сильно, тож по напівзатопленому Луцьку спортивні «папарацці» усе-таки дісталися до пункту призначення.

 А уже на самому «Авангарді» на диво добре спрацював дренаж, тож з невеликим відхиленням у 15 хвилин команди розпочали гру. Щоправда, погодні умови все ж відлякали вболівальників – на стадіоні були присутні півтори-дві сотні найпалкіших із них.

Заповненоб була лише трибуна під накриттям...
Заповненоб була лише трибуна під накриттям...

Дебют поєдинку виявився доволі жвавим на події, а обидві команди навіть попри вологий газон відзначилися неабиякою рухливістю. І найкращі моменти для взяття воріт у першому таймі втратили саме волиняни: Сергій Петров з вигідної позиції головою пробив у голкіпера, а Артему Дудік з чотирьох метрів пробив… у захисника!

Треба відзначити, однак, що й гості зустрічі мали свої можливості для забитого гола, якби не наш кіпер Андрій Марчук, який потягнув два дальні удари від Костянтина Пархоменка та Вадима Златова. На перерву команди пішли з нулями на табло.

А під час антракту довелося поспілкуватися з прихильником шотландського «Селтіка» на ім’я Пол. Окрім славетних часів команди з Глазго обговорили й наш футбол. І цікавий співрозмовник з подивом дізнався від автора цих рядків, що це уже другий дивізіон українського чемпіонату, а нашій команді у середньому 19 років…

Не «Карпати» це, а «Селтік...
Не «Карпати» це, а «Селтік...

Повертатися до реалій футболу на «Авангарді» було усе важче: все ж відкриття сезону та можливість знову зустрітися та поговорити з колегами про життя. «Футбол відходить на другий план», - пожартував хтось із журналістів.

А тим часом на зеленому газоні луцького стадіону під акомпанемент оголеної проблеми нашого освітлення «Хрестоносці» ніяк не могли вирішити просте завдання – забити м’яч. Ось уже й Андрія Ляшенка «забули» на дальній стійці, але він не замкнув порожній кут. Ну а наприкінці гри наші хлопці втратили найкращий шанс для того, аби вирвати перемогу: Юрій Романюк під час своєрідного хаосу в штрафному майданчику суперників пробив у поперечину, а Данило Безкоровайний добив вище воріт.

Ярослав Комзюк старався змінити гру команди: і аж надто активного Артема Дудіка поміняв на вищезгаданого високого Данила Безкоровайного, і для ще більшої небезпеки у карній зоні суперника випустив ще одного аж ніяк не низького гравця – Євгена Могіля. Однак не все було так просто, адже могли волиняни й пропустити після масованих виходів у атаку. Найкращий момент для взяття воріт у «Балкан» втратив Владислав Кабанюк, який з-за меж штрафного майданчика вистрілив у поперечку воріт Марчука.

Фінальний свисток ще одного дебютанта Першої ліги – головного арбітра матчу Вадима Запрутняка - зафіксував безгольову нічию. І якщо зіграність команди потроху покращується, то неспроможність хлопців реалізувати такі гольові моменти поки ставить усе нові й нові запитання щодо перспектив «Хрестоносців» у цьому сезоні. Уже наступного тижня їм доведеться з’їздити одразу на два виїзні матчі – проти друголігового «Львова» у рамках Кубка України та «Авангарда» у третьому турі чемпіонату. Можливо, саме там «червоно-білих» нарешті прорве? We shall see…  


Ось такі барви давали нам наші «ліхтарі...
Ось такі барви давали нам наші «ліхтарі...

За грою спостерігали й екс-гравці «Волині» - Олег Герасимюк та Віталій Неділько
За грою спостерігали й екс-гравці «Волині» - Олег Герасимюк та Віталій Неділько





Після матчу фани фотографувалися з новим тренером
Після матчу фани фотографувалися з новим тренером








 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментарі
23 Липня 2017, 13:40
щодо перспектив хрестоносців - добре було б не вилетіти в другу лігу. нульові перспективи на вихід в премьєр лігу. З такою грою по ходу на матчі будуть ходити тільки ультрас і то по чоловік 10.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром