Проект «Braille studio» вперше візьме участь у фестивалі «Бандерштат»

17 Липня 2017, 20:25
2088

Луцьк – унікальне місто України, він вражаючими темпами стає доступнішим для людей з інвалідністю завдяки ефективній співпраці громадських активістів, влади і бізнесу.

Саме тут функціонує вже більше року Студія друку шрифтом Брайля «Braille Studio» – волонтерський проект ГО «Генерація успішної дії/Волинь» та правозахисної ГО «Боротьба за права» (Fight For Right), спрямований на забезпечення вільного доступу до інформації людей з порушеннями зору шляхом створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

Цього року перше на фестивалі «Бандерштат» 4-6 серпня (село Рованці) візьме участь і проект «Braille studio».

«Наша локація на Бандерштаті-2017 демонструватиме, що інклюзивність має бути у всіх сферах життя, а сам фестиваль перетворить на фестиваль для всіх людей, фестиваль без обмежень. Ми запропонуємо відвідувачам долучитися до нашої спільної з банком ПУМБ та журналом L’Oficcielle Україна благодійної ініціативи, придбавши путівник «Україна для Вас», усі кошти від продажів якого підуть на придбання потужного обладнання, необхідного для друку шрифтом Брайля», – розповів голова Волинського осередку всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Сприяючи інклюзивності українського суспільства, дбаючи про рівність людей з інвалідністю в усіх сферах життя, в межах цієї локації відвідувачі зможуть:

  • дізнатися про унікальність шрифту Брайля, необхідність його вивчення та застосування;
  • пройти майстер-клас, навчитися читати і писати на дотик, підписати унікальну листівку шрифтом Брайля для себе або для знайомих незрячих людей;
  • поспілкуватися з незрячими людьми та дізнатися більше один про одного, аби налагодити взаєморозуміння у спілкуванні;
  • спробувати зіграти в цікаві ігри на дотик, пройти невеличкий квест в пов’язках та відкрити в собі нові можливості для сприйняття світу;
  • навчитися правилам супроводу і допомоги незрячим людям;
  • на власному прикладі переконатися, що відсутність зору не перешкоджає повноцінному життю;
  • долучитися до створення інклюзивної сильної України, в якій всі люди є рівними у своїх правах. І просто весело провести час разом.

Читайте також: У ще одному закладі Луцька з'явилося меню для незрячих

Довідково:

Студія друку шрифтом Брайля «Braille Studio» – це волонтерський проект, спрямований на забезпечення вільного доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

ГО «Fight For Right» («Боротьба за права») діє з метою захисту прав людей та відстоювання рівності у всіх сферах життя суспільства. Учасники об'єднання на власному прикладі доводять, що люди з інвалідністю можуть більше, ніж від них зазвичай очікують. 

Волинський осередок Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» заснований в 2009 році, поширює свою діяльність у Луцьку та у Волинській області. Мета діяльності організації: реалізація і захист прав та свобод людей з інвалідністю по зору, сприяння їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром