Журналістам зі Сходу розповіли про енергоефективність

16 Липня 2017, 13:17
1991

У рамках прес-туру із журналістами зі Сходу України відбулася презентація новостворених ОСББ у Луцьку. Асоціація Об’єднаних співвласників багатоповерхового будинку створена у 2009 році. 

Станом на сьогодні 333 об’єднання або 100 000 людей є членами ОСББ. Волинська область за кількістю об’єднань випереджає Київ, Дніпропетровськ та Львів.

Голова Асоціації  ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк радо поділилася досвідом енергоефективності та показала на прикладі одного з будинків Луцька, який був гуртожитком, як можна стати «господарем» свого будинку. Будинок із вишиванкою, що на Ніла Хасевича, представлений комплексним утепленням.  Журналісти мали змогу на власні очі побачити роботу індивідуального теплового пункту, який дозволяє підтримувати комфортну температуру в кожній квартирі в опалювальний сезон.

«Під час створення ОСББ у цьому будинку виникли деякі проблеми: квартири у гуртожитку не були приватизованими, мешканці, які тут були прописані, не проживали. Комплекс утеплення дозволяє нам зекономити до 60% власних коштів», – ділиться староста будинку Віктор.

Голова асоціації розповіла про ефективність утеплення будинку та співпрацю із міською радою, як залучати боржників до вчасної виплати та об’єднати людей. Якщо виникають непередбачувані ситуації, ОСББ має аварійний і резервний фонд, а також «револьверний» фонд для внутрішньої допомоги.

ОСББ на проспекті Відродження  – ще один взірець для наслідування та заощадження коштів. Тут стоїть не лише ІТП, але й стіни будинку розписані «петриківкою» і  прислів’ями та приказками. «Це створено для того, аби діткам було цікаво дивитися і відчувати себе українцями», – зазначає Юлія Сабатюк.





 

Ганна ЖУКОВА

Коментарі
16 Липня 2017, 17:54
аж дві людини зі сходу і юля.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром