«Перемогу відчула, коли передивилася гру», - лучанка про тріумф у волейбольній Євролізі

15 Липня 2017, 17:40
3491

Лідер жіночої збірної України Анна Степанюк розповіла про емоції від успіху, досвід гри у екзотичній Індонезії та плани на майбутнє.

2017-й рік уже можна назвати по-справжньому волейбольним для України, адже обидві наші збірні – і чоловіча, і жіноча – виграли змагання серед команд Євроліги. А у складі наших дівчат яскраво виблиснула лучанка Анна Степанюк, яку після перемоги у двох фінальних іграх над Фінляндією визнали MVP (найкращим гравцем) турніру.

Утім, як розповідає сама волейболістка, повне усвідомлення успіху було не одразу. «Спочатку це була якась проста ейфорія, а уже коли передивилася гру – повністю відчула, що насправді сталося. Вдвічі приємніше, звичайно, коли тебе визнають індивідуальною нагородою», - поділилася враженнями спортсменка.


 

Якщо груповий етап збірна України пройшла на одному диханні, то у півфіналі з Іспанією та у фіналі з Фінляндією довелося попрацювати. А у останній грі наші дівчата вирвали шалені партії з додатковими розіграшами. «Насправді, кінцівки кожної партії давалися дуже важко. Іноді ми втрачали відчутний відрив від суперниць і навіть програвали партії протягом турніру. Втім, як показав результат, емоційно ми вистояли у такій ситуації. А дух дружнього колективу допоміг нам показати такі високі результати», - розповіла Анна Степанюк.

Не в останню чергу такі перемозі сприяла і підтримка рідних та близьких. «Вони приїздили до Івано-Франківська на домашні матчі, а також тримали руку на пульсі спортивних трансляцій під час наших виїздів. Можу з упевненістю сказати, що саме підтримка друзів та рідних дуже допомогла та мотивувала на хорошу гру», - зізналась волинська волейбольна гордість.


 

Вже у серпні збірна знову збереться разом – готуватися до чемпіонату Європи, який відбудеться у вересні у Баку. Утім, якщо присутність Ані у збірній сумнівів не викликає, то питання, де лучанка розпочне новий сезон на клубному рівні, усе ще нагальне. «Зараз я шукаю нову команду. Сподіваюся грати у сильному клубі та сильному чемпіонаті», - сказала волейболістка.

Останньою командою Анни Степанюк була «Пертаміна Енерджи» з екзотичної Індонезії. Як розповіла сама спортсменка, гра в Азії була відмінним досвідом. «Протягом чотирьох місяців (саме стільки триває сезон у Індонезії) ми боролися за перемогу в чемпіонаті з семи колективів. Було дуже важко перенести останню поразку, яка залишила нас на другому місці. Тоді ми програли у п’ятій партії з рахунком 11:15. Однак я дуже вдячна клубу за такий досвід та за бажання й надалі бачити мене у своїй команді», - із захопленням розповіла волейболістка.


 

Наостанок, автор цих рядків не міг не запитати про команду, з якої й виросла Анна Степанюк, яка була невід’ємною частиною складу «Волині-Університету» під час самого розквіту команди Богуслава Галицького. «Звичайно ж, зараз я завжди стежу за своїми луцькими подругами. Можу сказати, що зараз вони дуже виросли в ігровому плані. Думаю, цього року дівчата можуть замахнутися навіть на більші цілі, аніж третє місце у чемпіонаті», - прикинула перспективи колег луцька спортсменка.

На запитання, чи не кликав, бува, Богуслав Андрійович назад у команду, точної відповіді Аня не дала. Утім, запевнила, що за будь-яких міжсезонних перерв готова допомагати колективу досягати нових вершин. Хоча, уже зараз їй і повертатися не треба – навіть на відстані вона є живим прикладом успішної спортсменки для наших дівчат. І щось підказує, що це лише початок… To be continued?

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром