Ставка на молодь: «Волинь» сьогодні розпочне сезон у Першій лізі

15 Липня 2017, 11:15
3495

Новий головний тренер луцького клубу Ярослав Комзюк розповів, з яким настроєм команда підходить до першого офіційного матчу цього літа.

Уже сьогодні «Хрестоносці» розпочнуть свій шлях по чемпіонату України серед команд Першої ліги. Волиняни зіграють виїзний поєдинок проти чернігівської «Десни». Сам матч відбудеться у Києві на стадіоні «Оболонь-Арена». Початок – о 19:00.

Нагадаємо, що позавчора офіційний сайт клубу повідомив про призначення нового головного тренера – Ярослава Комзюка, а вчора оприлюднив заявку на сезон. Серед неї – переважно волинська молодь. «Цього сезону ми вирішили робити ставку на наших вихованців. Утім, назвати їх недостатньо досвідченими навряд чи можна, адже багато з них минулого року уже пограли на рівні Прем’єр-ліги, чемпіонатах U-21 та U-19», - розповів багаторічний екс-гравець «Волині».

Читайте також: Тільки свої: «Волинь» заявилася на новий сезон

Зважаючи на результати спарингів на підготовчому зборі, а також багато невизначеності у клубі, Ярослав Комзюк відзначив, що команда ще трохи «сирувата». Утім, збори новоспечений керманич клубу назвав продуктивними. «В принципі, задачі виграти усі поєдинки у нас і не було. Ми більше відпрацьовували нові ігрові зв’язки», - розповів Ярослав Васильович.

До слова, немає серед заявки й повноцінних новачків команди. Такими можна назвати хіба Данила Безкоровайного, Олега Марчука та інших гравців, які були у «Волині» на контракті, однак не могли бути заявленими на попередній сезон. «Можливо, вони не будуть грати з перших хвилин першої гри. Однак зараз, після зборів, вони уже є повноцінними бойовими одиницями та частиною нашого колективу», - відзначив наставник «Хрестоносців». Він додав, що потрібно розуміти: серйозних завдань типу «одразу повернутися до еліти» ніхто не ставить. Набагато важливіше – якомога краще увійти в сезон та показати свої можливості.

Заторкнули у розмові з новим тренером «Волині» й найболючіше питання клубу – фінанси. Утім, за словами Ярослава Комзюка, бюджет на сезон у «Волині» уже сформували. «Наступного тижня інвестори обіцяють закрити борги перед гравцями та персоналом. І ми усі розуміємо, що це так само мотивуватиме футболістів показувати хороший результат», - розповів коуч «червоно-білих».

В суперниках чернігівська «Десна» - чи не найсильніший колектив першої ліги минулого сезону. Склад у суперників з травня, коли вони за спортивним принципом вибороли право виходу до елітного дивізіону, не змінився. «Ми знаємо, що на нас очікує дуже важка гра, однак є деякі тактичні задумки, а команда серйозно готувалася до гри. З упевненістю можу сказати, що хлопці налаштовані по-бойовому», - розповів Комзюк.

А по-іншому й не вийде, адже історично «Волинь» та «Десна» - безкомпромісні суперники. За 12 матчів, які команди зіграли між собою у рамках Першої ліги, не було зафіксовано жодної нічиєї, а кожна з команд виграла по шість поєдинків (різниця м’ячів 15:19 не на нашу користь). Тож, на чию сторону схиляться шальки терезів історії протистоянь Луцька та Чернігова? Чи все-таки вони залишаться на рівновазі? Відповіді – сьогодні увечері на «Оболонь-арені».

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром