Івана Кожедуба: 50-річна покрівля дитсадка потребує капітального ремонту

14 Липня 2017, 18:06
2137 Джерело: Фото з фейсбук-сторінки депутата Луцькради Богдана Богоноса

На сесії Луцькради депутати мають проголосувати за виділення 840 тисяч гривень на капітальний ремонт даху садочка № 18, де вже втомилися боротись із наслідками після сильних злив.

Проблема з дахом з'явилась не вчора, а є питанням кількох попередніх років, пише ІА «Конкурент».

Про це розповіла завідувач дошкільного навчального закладу № 18, що на вулиці Івана Кожедуба (район Вишкова) Ірина Пугач.

Завідувач садочка постійно подавала запити про те, що дах потребує капітального ремонту, і якщо спочатку можна було би обійтися частковими ремонтами покрівлі, то нині необхідно міняти абсолютно увесь дах.

Ірина Пугач пояснила, що на сьогодні фінансування ремонту даху було закладено у видатках бюджету у розмірі трохи більше як 600 тисяч гривень і проголосовано на сесії Луцькради. Втім після того, як ухвалили це рішення, фахівці здійснили обстеження самої покрівлі і склали відповідний кошторис. Відтак кошторис значно перевищує проголосовану суму.

«Батьків до фінансування даху ми не залучали, бо ж це дуже дороговартісні роботи і ніхто б не насмілився прохати про таке батьків. Щоправда, батьки нам дуже допомагають. Я зверталась до голови батьківського комітету: і вони профінансували, і ми де-не-де залатували дірки в даху пінкою. Бо вітер то одну шиферину змістить, потім гребінь.

Були різні ситуації з цим дахом, було так, що навіть відра підставляли, якщо це в момент дощу. Бо ж треба було якось рятувати ситуацію, адже це ж протікання, яке буде впливати на естетичний вигляд приміщення, утворюватиметься сирість, що не на користь здоров'ю дітей», – розповіла Ірина Пугач.

Зі слів завідувача, яка на посаді в садочку працює вже 5 років, то за ці роки минулоріч з бюджету садочок отримав найбільше фінансування. Втім, окрім даху, існує потреба і в капітальному ремонті харчоблоку, пральні, коридору. До того ж наступного року садочок святкує ювілей – 55 років.

«На рівні управління освіти мене проінформували, що управління подало запит на Луцьку міську раду щодо потреби у дофінансуванні робіт. Сподіваємось, що депутати проголосують, бо питання дійсно болюче», – сказала Ірина Пугач.

В управлінні освіти Луцької міської ради інженер-будівельник Юрій Коцур пояснив, що коли подавали бюджетний запит на 2017 рік, то вказали суму в 650 тисяч, бо й не впевнені були, що її дадуть, а також планували здійснити заміну лише даху. Втім коли почали обстежувати покрівлю, виявилось, що багато крокв прогнило і їх треба міняти. До того ж цей дах перекривався понад 50 років тому.

Відтак до тих 650 тисяч гривень, які вже виділені, додатково виділять ще 850 тисяч гривень, і в цілому вартість робіт становитиме 1,5 мільйона гривень. Нині виготовляється проектно-кошторисна документація. Лишилась справа за депутатами, які повинні підтримати виділення цих коштів на капремонт покрівлі 18-го садочку.

Якщо на найближчій сесії проголосують, то за ремонтні роботи візьмуться уже в липні, щоб до початку навчального року садочок мав новий і не дірявий дах.






 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром