«Мать родная не узнает»: редактору волинського інтернет-видання погрожують розправою

14 Липня 2017, 14:00
Юрій Ричук 4601
Юрій Ричук

Редактор інтернет-видання «Волинь24» Юрій Ричук заявляє, що власниця компанії «Луцьккондитер» Тетяна Польська погрожує йому.

Відповідну заяву про злочин Ричук подав у поліцію 5 липня, пише Волинь24

У заяві, зокрема, йдеться:

"На сайті інтернет-видання «Волинь24» були опубліковані два матеріали: 

2 червня – «Гіркий присмак солодкої історії». 14 червня – «Обережно: на «Луцьккондитері» орудують шахраї».

У публікації йшлося про історію підприємства «Луцьккондитер», починаючи з 2006 року, коли ВАТ «ВКФ «Луцьккондитер» придбала інвестиційна компанія «ПолАрт-Капітал», єдиним засновником якої виступає підприємець Тетяна Польська. 

23 червня до Юрія Ричука зателефонувала людина, яка представилася Тетяною Польською. Вона поставила вимогу «зняти матеріали з сайту». 

Редактор інформує: 

"Я пояснив: зняття публікації суперечить правилам роботи нашого інтернет-видання, журналістським стандартам і здоровому глузду. Тому я запропонував опублікувати на сайті її точку зору (яку пообіцяв подати без правок і скорочень), спростування чи звертатися до суду. 

Після розмови, того ж дня я отримав sms-повідомлення з того ж номера. У повідомленнях, зокрема, йшлося: «Требую убрать гавно в мой адрес с сайта. Требую» А також «А то я тебя с твоїм пащенко і его женой так отрекламирую что мать родная не узнает».

Юрій Ричук вважає, що такі вислови є кримінально карними діями, передбаченими ст. 345-1 Кримінального Кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста).

«Саме як погрозу життю і здоров’ю можна тлумачити фразу «так отрекламирую, что родная мать не узнает» - стверджує редактор.

«Прошу зареєструвати це повідомлення в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події та повідомити мене про прийняття та реєстрацію цієї заяви» - звертається редактор інтернет-видання «Волинь24» до поліції. 




 

Коментарі
15 Липня 2017, 00:33
«Саме як погрозу життю і здоров’ю можна тлумачити фразу «так отрекламирую, что родная мать не узнает» - стверджує редактор. Так в чем же угроза, редактор ?
15 Липня 2017, 13:38
Мне полицейские угрожали и то не очень парюсь...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром