Соборності: на капітальний ремонт і енергоощадження 40-річної багатоповерхівки дали півмільйона гривень

14 Липня 2017, 12:59
2013

У багатоповерхівці встановили індивідуальний тепловий пункт, тепловий лічильник та проведуть капітальний ремонт внутрішньобудинкових мереж.

Після виходу з-під опіки ТОВ «М.Ж.К.» мешканці 52-квартирного будинку почали модернізувати своє житло і проводити енергоощадні заходи, – інформує Четверта влада.

За кілька місяців ОСББ «Молоді, 1» встановило в будинку індивідуальний тепловий пункт. Він коштував 280 тисяч 391 гривні.

Завдяки програмі Державного агентства з енергоефестивності та енергозбереження мешканцям доведеться заплатити за нього удвічі менше, адже більшу половину цієї суми компенсували з держбюджету.

Натомість Луцька міська рада з місцевого бюджету за програмою безвідсоткового кредитування на енергоощадні заходи оплатить майже 40 тисяч гривень відсотків за кредитом, отриманим ОСББ на встановлення ІТП.


 

Тепловий лічильник для обліку теплоносія в будинку встановили за іншою місцевою програмою з енергозбереження, за якою 60 відсотків вартості обладнання оплатили з міського бюджету, а решту 40 відсотків оплачують мешканці.

Відтак, тут отримуватимуть значно приємніші платіжки за теплопостачання вже з наступного опалювального сезону.


 

Будинок цього року взяв участь у місцевій програмі підтримки діяльності ОСББ за якою отримав 200 тисяч гривень на капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем гарячого, холодного і теплопостачання. За цією програмою 70 відсотків вартості ремонту оплачує місцевий бюджет і лише 30 відсотків – мешканці.

Новостворене ОСББ за менш ніж рік діяльності залучило близько півмільйона гривень на енергоощадні і ремонтні роботи. 

Цьогоріч тут заплановали ремонт даху.


 

 
 
Коментарі
14 Липня 2017, 16:34
ДКП Луцьктепло в шоці.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром