Промінь: через зливи у «грішників» дохнуть кури і валяться бетонні паркани

13 Липня 2017, 17:16
7019

Дачний масив «Промінь», що в Луцькому районі страждає від потопів, після дощу.

Про це виданню Район.Луцьк розповіли жителі масиву, який знаходиться у 12 кілометрах від обласного центру.

Чи не кожного разу зливи створюють для людей великі проблеми, їхні обійстя перетворюються на справжнісінькі озера. Разом з водою на подвір’я потрапляє сміття, і все це перетворюється на багнюку. Люди говорять, що до хати ні зайти, ні вийти.

1

Причиною такого лиха вони називають неправильне функціонування водовідвіного рову:

«З цим всім має справлятись рів, який вирили спеціально для того аби стікала вода після дощу. Але деяким жителям було мало городів і вони у вигідних для себе місцях позагортали той рів землею. Тепер коли йде дощ то в нижній частині села справжнісінький потоп, коли на верхній сухо», – жаліються потерпілі.

Місцева Галина живе у дачному масиві вже 10 років і зазначає, що раніше такого не було, а за 2017 рік їх затоплювало уже три рази.

Вперше це сталося навесні, коли розтанув перший сніг.

А найбільшого лиха злива наробила у травні, коли у погребі води було по стелю.

«Вода знищила все на городах, знесла бетонну огорожу у сусідів. Ще одна сусідка купила курей на тисячу гривень, але після такого всі вони подохли»,  – говорить жінка.

Ситуація повторилась і під час сильного дощу у липні.


Люди жаліються на байдужість керівництва у вирішенні їх проблем.  Адже вони не отримали відповіді та підтримки від директора дачного масиву «Промінь» Степана Черкавського. На їх прохання розрити рів, директор посилається на нестачу коштів.

«Нам говорили застраховувати будинки, але що з цього буде, коли за півроку нас вже затопило тричі. А ще Степан Миколайович говорить, що це нам така Божа кара за наші гріхи. То що, на верхній частині живуть набожні люди, а на нижній грішники?»,  – задаються питанням жителі нижньої частини масиву.

Сам директор коментувати ситуацію відмовився у грубій і цинічній формі.

Жителі масиву стурбовані й просять місцеву владу посприяти вирішенню проблеми.



 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром