«Каліграфія Луцького ґроду»: у замку відкриють виставку старовинних рукописів

13 Липня 2017, 10:51
3457

У Луцькому замку на кілька днів відкриють виставку старовинних україномовних рукописів з колекції Волинського краєзнавчого музею, автором якої є науковий співробітник Олена Бірюліна.

За погодженням з адміністрацією Луцького державного історико-культурного заповідника, писемні артефакти виставляють у Стировій вежі, в якій свого часу зберігались замкові актові книги – непересічне джерело української історії та стильових впливів.

З виставкової презентації 15 липня о 12:00 розпочнеться дводенна програма «Простору літер»  (15-17 липня) – українського фестивалю каліграфії, шрифтового та книжкового дизайну. Цей мистецький проект втретє пройде в Луцьку завдяки його автору Кирилу Ткачову, майстру і педагогу каліграфії.

«Простір літер» – це серія культурних заходів, пов’язаних за мистецтвом каліграфії, шрифтовим та книжковим дизайном. Включає в себе виставки каліграфії та літерації, а також лекції, презентації, майстер-класи від провідних українських художників та дизайнерів. Цьогорічні гості фестивалю: Андрій Шевченко, Антон Іванов, Андрій Константинів, Тарас Макар, Наталія Ком’яхова, Іра Батуревич, Наталія Синепупова, Олександр Трегуб, Алла Калініченко та інші. Про фестиваль докладніше на сторінці за посиланням.

Який він, почерк Луцького ґроду? Віртуозно вигадливий, неймовірно витончений і водночас немов вкарбований у старий папір. Він – бароковий скоропис луцьких писарів  – буде демонструватись тільки під час «Простору літер». Не пропустіть шансу ознайомитись!


 

Олена Бірюліна, провідний співробітник Волинського краєзнавчого музею,
завідувач Музею історії Луцького братства

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром