«У нас ще є чемпіонат Європи», - луцький баскетболіст про стрітбольний Мундіаль у Китаї

11 Липня 2017, 17:42
2566

Гравець «Волиньбаскета» Максим Дейна поділився враження від виступів нашої юніорської збірної на світових змаганнях, а також розповів про своє насичене баскетбольне літо.

Нагадаємо, що збірна України U-18 на чемпіонаті світу з баскетболу 3 на 3 стала п’ятою в загальному заліку. Підопічним луцького тренера Володимира Журжія зовсім трохи не вистачило для того, аби поборотися за медалі першості.

«Насправді, ми зробили дуже серйозну заявку на успіх у Китаї, обігравши чинних чемпіонів світу з юніорського стрітболу – збірну Катару, а також позаминулорічних переможців змагань – Нову Зеландію», - розповів Максим Дейна нещодавно у ефірі передачі «Ранок Нової Волині».

Читайте також: Луцький баскетболіст у драматичному поєдинку не зумів пробитися до півфіналу чемпіонату світу

Відповідальність за поразку на стадії чвертьфіналу змагань від Словенії 17-річний лучанин по-капітанськи бере на себе. «Вважаю, що саме моя помилка дозволила суперникам виграти овертайм того матчу», - зізнався Максим. Втім, не треба забувати, що саме Дейна став найрезультативнішим гравцем того протистояння у складі наших хлопців, а його 12 очок (більшість з яких були здобуті уже в клатч-таймі) дозволили перевести ту гру до того ж самого додаткового періоду.

До слова, в Луцьк гравець «Волиньбаскета» повернувся всього на день, а уже 6 липня відправився до Києва на збори з юніорською збірною України з класичного баскетболу. Хоча, і стрітбольне літо для Максима не завершилося.

«На початку серпня у латвійській Ризі відбудеться кваліфікація до чемпіонату Європи з баскетболу 3 на 3. І якщо ми пройдемо її – а ми це повинні зробити – то потрапимо до фінальної частини змагань, яка пройде в Угорщині. Тож на все про все у нас ще є чемпіонат Європи», - резюмував баскетболіст. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром