Чому Луцьк залишається без «Планети»

11 Липня 2017, 14:00
2937

Волинська обласна рада реорганізувала торгово-виробниче підприємство «Планета», що на проспекті Волі, шляхом приєднання до комунального підприємства «Освіта».

На сесії сьомого скликання від 26 травня депутати прийняли рішення про реорганізацію однієї із найдавніших книгарень Луцька, яка спеціалізувалася на академічній літературі.

«Усі договори, пов’язані із існуванням магазину, закриваються автоматично», – стверджує директор «Планети» Катерина Кузь

У книгарні більше 4 тисячі книг, підприємство співпрацювало із 80 видавництвами, а на день закриття - із 55. Закриття магазину не вирішить фінансових проблем із видавництвами, комунальними підприємствами та працівниками.

Читайте також: Волі: книгарню закриють, відкриють кафе, – соцмережі

Така ситуація із книгарнею не вперше, адже три роки тому її ледве не закрили через недостатність обігових коштів. Книгарня на 100% україномовна, що сприяє національному вихованню молоді, та містить академічну літературу не лише для студентів, але й для викладачів.

«Питання про надання цього ж приміщення для книгарні залишається відкритим, адже підприємство підпорядковане обласній раді, а приміщення орендується в місті», - зазначає директор «Планети».

Власник підприємства неодноразово писала листи та скарги, але відповіді так і не отримала. Впевнено зазначає, що голова Волинської обласної ради Ігор Палиця навіть не знає про наслідки реорганізації. Директор «Планети» та бухгалтер звільнені з роботи, а про долю продавця, який там працює ледь не з дитинства, поки що невідомо.

Власник закладу не підтвердила інформацію про відкриття кафе замість книгарні.

Ганна ЖУКОВА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром