Лучанам показали «перлини» Старого міста

10 Липня 2017, 16:10
3370

Центр туристичної інформації та послуг провів першу цьогорічну безкоштовну екскурсію Старим містом для лучан та гостей міста.

Екскурсія відбулася 7 липня біля Центру туристичної інформації, де зібралося близько 30 людей різного віку та статусу.

На подію прийшли не лише лучани та гості міста, але й досвідчені екскурсоводи. Усі охочі мали нагоду послухати цікаві факти про Верхній та Нижній Луцький замок та легенду про зведення монастиря Тринітаріїв.

Також учасники екскурсії змогли побувати біля будинку родини Кронштейнів та Братського мосту, Хрестовоздвиженсьокого братства,  аптеки Злоцького, Лютеранської кірхи, будинку Косачів, костелу святих Петра і Павла, Домініканського монастиря та «гордого очевидця історії» - замку Любарта.

1

Увагою не оминули і «негласну пам’ятку» Старого міста - Будинок із химерами та мали нагоду застати та поспілкуватися з господарем-скульптором Миколою Голованем, який радо вітав усіх, хто прийшов подивитися на «вернісаж його творчості».

2

Повертаючись, пройшлися вуличкою Данила Братковського, яка повторює вигини мурів Луцького Окольного замку.

«Екскурсія просто неймовірна!», - поділилася враженнями гостя з Шацька Світлана Лончук. Її  вразили історичні факти та інформація про відомих людей, які проживали на території Луцька і прославляли це давнє місто.

 «Ідея не нова, попередньо проводили такі екскурсії. Вона виникла на обговоренні  цікавинок, які ми можемо запропонувати у місті», - поділилася екскурсовод Ірина, менеджер з туризму.

1

Перша екскурсія була оглядовою, а надалі проводитимуть і тематичні: театралізовану, мультикультурну, романтичну та інші. Екскурсії призначені для просвітницької діяльності місцевих жителів, туристів та всіх, хто цікавиться історією Луцька або хоче знати більше.

Їх будуть проводити кожних вихідних, аби було зручно для всіх.

Ганна ЖУКОВА

Коментарі
10 Липня 2017, 19:22
Напишіть завчасно коли ще буде така екскурсія
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром