Петицію про нічну маршрутку таки підтримали

27 Листопада 2015, 15:57
4132

Петиція про запровадження нічної маршрутки набрала необхідних 300 голосів лучан – це зобов’язує міськраду розглядати звернення на виконкомі або сесії, а потому дати відповідь громаді міста.

На 27 листопада петицію мешканця обласного центру Сергія Абрама підписало 406 лучан. Автор звернення розмістив його 19 листопада на сайті Єдиної системи місцевих петицій в розділі «Транспорт і дороги».

У петиції йдеться: «В кожному європейському місті є нічні маршрутки з інтервалом 30-40 хвилин, аби місцеві жителі та гості міста могли добратися додому у нічну пору доби. Вони можуть коштувати дорожче ніж денні, але сполучати центральні та спальні райони міста».

Очевидно, що більшість містян давно переймаються подібною проблемою. Адже дістатися маршруткою віддалених районів Луцька пізніше 23-ї години практично неможливо. Більшість автобусів завершують курсувати містом щонайпізніше опівночі. Однак це стосується лише маршруток, які завершують рейси безпосередньо біля гаражів. А тому підвозять запізнілих городян.

Тому не дивно, що петицію про нічну маршрутку ще за 6 днів до кінця голосування підтримало 406 лучан за необхідних 300 голосів.

Отож тепер міськрада винесла петицію на обговорення. Далі, якщо вирішення питань, порушених у тексті петиції, вимагатиме розгляду на засіданні виконкому або сесії міської ради, виконавчий орган готуватиме необхідний проект рішення.

Затим на засідання виконавчого комітету та сесію запрошуватиметься автор петиції, який матиме можливість виступу.

Відповідь на петицію буде оприлюднена на офіційному сайті міської ради та надіслана автору не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду.

Коментарі
27 Листопада 2015, 18:51
ну-у, це все зовсім нічого для нашої влади не значить! про Старий ринок вже поговорили..... смітник і далі буде!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39