Словацького: знамениті зелені двері не будуть нищити ремонтом

06 Липня 2017, 15:51
3790

У Луцьку не передбачили ремонту, реставрації чи заміни на металопластикові знаменитих вхідних дверей, що на вулиці Словацького, 1.

Саму ж будівлю, що на перебуває в оперативному управлінні адмінсуду, планують відремонтувати до грудня 2017 року, пише «Конкурент».

Як сказано на Prozorro, загальна вартість робіт становить 5 мільйонів 622 тисячі 920 гривень з ПДВ. Таку остаточну ціну було затверджено за переможцем відкритих торгів – товариством з обмеженою відповідальністю «Ельбрус».

У коментарі виданню директор фірми Олександр Журавський зазначив, що старовинні зелені двері на Словацького, 1 під час реконструкції загального приміщення не зачіпатимуть.

Із його слів, як окремий вид робіт, який не належить до реконструкції приміщення, двері та фасад будуть реставрувати в первинний вигляд.

«Ці двері в процесі реконструкції приміщення не чіпаються. Окремим договором їх буде робити фірма, у якої є дозвіл на реставраційні роботи пам'яток архітектури, та реставруватиме двері в первинний їх вигляд. Двері так як є, так і будуть залишатися»,– підкреслив він.

До слова, у соціальній мережі Facebook лучани запустили флешмоб із хештегом #збережіть_двері, учасники якої закликають не знищувати унікальні старовинні двері на вулиці Словацького, 1, приміщення якого й буде ремонтуватися.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром