З Луцька на схід України відправили побутову техніку і медпрепарати

26 Листопада 2015, 17:29
2755

Волиняни та поляки забезпечили переселенців побутовою технікою на суму понад 1,5 мільйона гривень.

Дві вантажівки побутової техніки у четвер, 26 листопада, відправили з Волині на схід представники Благодійного фонду «Волинь-2014» та «Фундації духовної культури Пограниччя» у рамках програми «Разом з Україною», повідомляють організатори.

З-поміж холодильників, пральних машин, газових плит та іншого електричного приладдя, благодійники упакували медичні препарати для десяти фельдшерсько-акушерських пунктів Волноваського району Донецької області та лікарняних установ Дніпропетровщини.

За словами координаторів проекту – вся допомога спрямована на підтримку та покращення житлових умов вимушеним переселенцям.

«На сьогодні ті люди перебувають у надзвичайній скруті. На жаль, українська держава поставила їх в такі рамки, що вони не мають можливості орендувати житло за ті кошти, які їм виділяють. Я вже не говорю про ціни на продукти харчування, які нині є на сході,  побутову техніку чи іграшки для дітей. Тому дуже важливо, що інші держави долучаються до цієї роботи та допомагають їм. Ми вже не вперше передаємо допомогу на схід»,  – каже виконавчий директор Благодійного фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович.

 За його словами, люди  не вірять, що допомогу їм надають просто так. Коли благодійники возили продукти харчування, де один набір важив понад шістдесят кілограмів, вони були шоковані, адже зазвичай їм вручають маленькі пакетики та ще й потім просять підтримати когось на виборах.

«А цю допомогу надають просто так. Ще й уряд іншої країни забезпечує це все в таких великих обсягах. Хоча, спілкуючись з переселенцями, ми розуміємо, що це лише маленька частинка, яка їм потрібна», – ділиться  Володимир Кривович.

Керівник «Фундації духовної культури Пограниччя» головний партнер програми «Разом з Україною» в Польщі Стефан Батрух розповів, що поляки не можуть залишатися байдужими до того, що відбувається в сусідів.

«Польща зазнала великого лиха в часи комунізму. Тоді нам допомагали західні сусіди різними способами: порадами, фінансово та продуктами харчування. Така ж потреба нині виникла в Україні, яка переживає важкі часи. Кошти, які ми надаємо переселенцям в рамках програми «Разом з України», зібрані з громадян у вигляді податків. Держава тільки діє як посередник. Те, що така програма існує – означає дві справи: перша – держава хоче бути солідарною з країнами, які у важкому становищі, а друге – Польща сьогодні знаходиться в такому економічному становищі, що може собі дозволити виділяти кошти на підтримку інших держав», – підкреслив він.

Наступного тижня в рамках цієї програми благодійники відправлять на схід 400 аптечок для сімей переселенців.

Фото надані БФ «Волинь-2014»













Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром