Після розгляду петиції мерія відмовилася переносити Старий ринок

26 Листопада 2015, 13:00
3825

Луцька міська рада дала офіційну відповідь на петицію про перенесення Центрального ринку – у відповіді чиновники мерії відмовилися ліквідовувати або переносити торговельні площі, бо це суперечить законодавству.

Петиція «Старий ринок – це клоака в центрі міста» була опублікована лучанином Павлом Іващенком 30 жовтня на сайті Єдиної системи місцевих петицій в розділі «Благоустрій міста та будівництво». Її автор пропонував перенести Центральний ринок, а натомість перетворити вивільнену територію на ярмаркове містечко народних майстрів. Петиція набрала понад 380 голосів за необхідних 300 і потрапила на розгляд мерії.

Відтак після розгляду звернення міська рада дала офіційну відповідь на петицію.

«У відповідь на підтриману петицію «Старий ринок – це клоака у центрі міста» повідомляємо наступне. За інформацією управління земельних ресурсів на території «Центрального ринку» у Луцької міської ради земельні ділянки орендують: підприємець Пахолко Любомир Петрович (договір оренди закінчується 27.12.2027), Волинська обласна спілка споживчих товариств (договір оренди закінчується 27.08.2017), підприємець Попович Василь Іванович (договір оренди закінчується 02.05.2017), Приватна фірма «Скорпіон-сервіс» (договір оренди закінчується 10.04.2019), Лотиш Петро Володимирович (договір оренди закінчується 27.11.2024).

В період дії договорів оренди на земельні ділянки з вищезазначеними орендарями ліквідовувати вказані договори або вчиняти будь-які дії не передбачені у договорі немає законних підстав.

У 2009 році на замовлення департаменту містобудування розроблено історико-містобудівного обґрунтування на реконструкцію території Центрального ринку у місті Луцьку, а також на замовлення Волинської облспоживспілки розроблено варіанти проекту детального планування території міського ринку у Луцьку…

У цьому ж році на засіданні архітектурно-містобудівної ради було затверджено історико-містобудівного обґрунтування на реконструкцію території Центрального ринку, розробленого НДІ «Проект реконструкція» (протокол №1 від 26.02.2009).

Вказаним історико-містобудівним обґрунтуванням були витримані основні вимоги до генерального плану міста та генплану Державного історико-культурного заповідника, а саме:

– визначено напрямок альтернативної магістральної вулиці з вул. Глушець в напрямку району «Гнідава» з метою транспортного розвантаження Державного історико-культурного заповідника.

– збережено вулицю Замкову як основного пішохідного напрямку з центральної частини міста до Замку Любарта.

– запропоновано вдалий варіант об’їзної вулиці між ринком, замком та центральним Парком культури та відпочинку ім. Лесі Українки з метою безперешкодного перспективного обслуговування ринку, влаштування туристичного маршруту, знесення малоцінної забудови на території заповідника».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром