Перемога «зіркового десанту»: як у Луцьку відбувалося футзальне «Свято друзів»

03 Липня 2017, 12:17
4705

Другий за ліком літній міні-футбольний турнір знову зібрав сім яскравих колективів, а тріумфував, як і на традиційному новорічному турнірі, досвідчений склад «Володимирівки».

Сім команд, три області, два дні та двадцять одна хороша міні-футбольна «заруба» на майданчику Волинського військового ліцею - для багатьох любителів футзалу такі вихідні під назвою «Friends Futsal Fest» були справжнім релаксом. А така цікава подія у літній період відбулася завдяки Асоціації футзалу Волині, обласному центру «Спорт для всіх», луцькому футзальному ентузіасту Юрію Павельчуку та за відчутної підтримки депутата Луцької міськради від «Солідарності» Петра Нестерука.

Власне, однією з родзинок турніру було те, що для призерів змагань сформували неабиякий призовий фонд, а це було невеличкою додатковою мотивацією до зустрічі команд, багато з яких уже були між собою знайомі.

Читайте також: «Ніякого міжсезоння»: лучан запрошують на міні-футбольне «свято друзів»

Зокрема, вдруге участь на турнірі приймав луцький «Бренд груп», ковельські «Козаки» та часті гості луцьких змагань – київська «Юрінновація». Саме столична команда та її граючий тренер і головний організатор Віталій Мамчур минулого року разом з головю Комітету з проведення змагань АМФВ Русланом Корпошем безпосереднім чином і долучилися до створення «Свята друзів». А тепер, як розповів київський гість турніру, такі літні зустрічі набирають обертів.

Вперше на турнірі виступала «Володимирівка», яка привезла дуже сильний склад: самі лиш імена тренера екстралігового «Кардинала» Сергія Піддубного, Володимира Бобилєва, який нині виступає у Білорусі, а також параолімпійського чемпіона Ріо Віталія Романчука уже давали розуміти, хто буде головним фаворитом турніру. Крім команди з Володимир-Волинського району до участі у змаганнях доєдналися луцькі «Торпедо» та «Стелла», а також цікавий колектив з Житомира – «Олесана».

Володимир Бобилєв та Сергій Піддубний
Володимир Бобилєв та Сергій Піддубний

З першого дня ставало зрозумілим, що свого нікому не віддасть саме «Володимирівка». Досвідчені футзалісти уже суботнього дня виграли всі свої чотири гри, а суперникам з «Бренд груп» не допомогло навіть суттєве підсилення у вигляді Антона Дригульського та голкіпера Євгена Кречковського з «ПАККО» (до слова, вони уже виступають за нову команду на літній «Співдружності»).

Непогано розпочали і гравці «Юрінновації»: на відміну від попереднього турніру, хлопці приїхали з неабияким резервом, тож розпочали турнір з двох перемог і навіть непогано трималися проти «Володимирівки», відкривши рахунок на початку матчу. Втім, «каре» у виконанні Володимира Бобилєва зробило свою справу – підсумкові 5:1.

А поєдинок луцьких «Бренд груп» та «Торпедо» виглядав матчем за третю сходинку. Підсумковий рахунок 6:2 на користь перших навряд чи свідчив про тотальну перевагу цієї команди, адже торпедівці не реалізували купу гольових можливостей. Утім, наступного дня у поєдинку проти «Юрінновації» лучани здобули вольову перемогу з рахунком 6:2 та майже забезпечили собі третю підсумкову сходинку в турнірній таблиці.

Ще одна команда з обласного центру – «Бренд груп» - недільного дня запам’яталась іще одним підсиленням, а Роман Кузьмич став одним із ключів перемоги над тими ж киянами, яка дала можливість посісти підсумкове друге місце у турнірі. «Минулого року ми були третіми, тож зробили крок вперед, і при цьому знову зустрілися із дружніми нам колективами», - розповів гравець команди Олександр Лисенко.

Найкращий гравець турніру Сергій Піддубний
Найкращий гравець турніру Сергій Піддубний

«Володимирівка» стала беззаперечним чемпіоном змагань і при цьому ще й забрала левову частку індивідуальних нагород: Володимир Бобилєв з 13-ма голами став найкращим голеадором турніру, а Сергій Піддубний – найкращим гравцем. До слова, про можливість грати проти таких знаних майстрів казав і головний натхненник команди «Юрінновація» Віталій Мамчур. «Це лише збільшило наш футзальний досвід, адже такі гравці показують нам усі наші недоліки», - додав столичний гість луцького турніру.

Найкращим воротарем змагань визнали Олександра Клецора з ковельських «Козаків». Сама ж команда із залізничного міста у порівнянні з попереднім сезоном помінялася місцями з «Юрінновацією» та опустилась на п’яту сходинку.

1
Підсумкова таблиця результатів змагань
Підсумкова таблиця результатів змагань

З простої ідеї провести матч команд з різних регіонів вийшло уже вдруге організувати повноцінний турнір. Цей факт – найприємніший за словами голови комітету з проведення змагань АМФВ Руслана Корпоша. «Це унікальна можливість для команд показати себе проти суперників різних рангів. До того, ж це було реальне «Свято друзів», адже протягом турніру не було жодного вилучення», - підсумував один з організаторів змагань. Тому, без усіляких сумнівів, чекаємо на третій «Friends Futsal Fest» уже за рік! 































Роман Кузьмич з «Бренд груп» святкує гол у ворота киян
Роман Кузьмич з «Бренд груп» святкує гол у ворота киян


Ідейний натхненник турніру з «Юрінновації» - Віталій Мамчур
Ідейний натхненник турніру з «Юрінновації» - Віталій Мамчур



Команда «Бренд груп» - срібний призер турніру
Команда «Бренд груп» - срібний призер турніру

 

Дмитро КУЗНЄЦОВ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром