Луцьк, 25 червня: аварії, борги, вандалізм та історичні тельбухи

25 Червня 2015, 22:48
4059

Останнім часом дуже модно стало говорити про благоустрій та інфраструктуру. Нині Район. Луцьк пропонує вам оцінити події червневого дня як складові деталі конструктора на ім'я "Місто". 

3 грн за 3 роки - ГО "Правий сектор" звернулась у міськраду і попросила встановити орендну плату за приміщення в розмірі однієї гривні на рік до 28 лютого 2018 року. Проект рішення депутати підтримали практично без обговорення.

Понад 1 400 людей - стільки молодих лучан перебуває на обліку в центрах зайнятості з 1 червня, тобто літо вони зустріли як офіційні безробітні. 

Конфесійні забави - депутати волинської облради проголосували «за», у кількості 50 осіб, за перереєстрацію УПЦ МП в Російську Православну Церкву в Україні. Також 5 депутатів не голосувало взагалі, а один від маніпуляції підміною понять – утримався.

Фатальний обід - на вулиці Теремнівській, 62а забудовник розвів містян: замість дозволених виконкомом тимчасових споруд з літнім майданчиком, власники взялися зводити будівлю з фундаментом. Саме це занепокоїло жильців, котрі пообіді побачили, як зрізають дерева і встановлюють бетонні конструкції.

Потрійне ДТП і затор - на вулиці Огієнка поблизу будівництва, що навпроти Меморіалу, «КамАЗ» спричинив аварію. Вантажівка з цеглою дала задню, коли виїжджала з будівльного майданчика. «КамАЗ» врізався в «Газель», а та - у «Фольскваґен». Пасажири вижили, утворився тривалий затор. Також аварія сталась на перетині вулиць Карпенка-Карого і Зв’язківців,очевидці розгледіли Ауді з розтрощеним передком, на місце прибули пожежники. але їхні послуги не знадобились.

Вчетверте за 2 тижні сталась ДТП у мікрорайоні вулиць Козакова та Московської. Сьогодні два авта стикнулись о 12 ранку, обійшлося без летальних наслідків, однак занепокоєні мешканці вулиці Московської наївно сподіваються, що мерія виділить кошти на лежачого поліцейського, що знищить проблему частих ДТП. Нагадаємо - вчора міськрада відхилила пропозицію Дендіберіна убезпечити перехід дороги на Глушець, 3, де скоро запрацює перший в Луцьку стадіон великого футболу для хлопчиків від 10 років. 

Майже два мільйони за півроку  - на таку суму міська рада профінансувала Луцьке підприємство електротранспорту, кошти спрямували здебільшого на оновлення і реконструкцію рухомого складу. 

Про чотирьох боржників заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв нагадав громадськості: ПАТ «Захдінкомбанк», Луцька дорожньо-експлуатаційна дільниця, ДП «Волинський облавтодор» та дочірнє підприємство «Волинський облавтодор» практично не зменшують заборгованість протягом останніх 6 місяців.

Раніше Луцький Замок був черевом Європи, а тепер самі тельбухи - краєзнавці, історики та небайдужі громадяни не скупились на слова на засіданні комісії Луцької міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму. Присутні вирішили, що депутати повинні сприяти у зупиненні незаконних будівництв у Старому місті. Більше того, на їхнє переконання, охорону пам’яток і історичних зон ніхто не здійснює.

Першим кроком, що зроблять депутати для історичного благоустрою, стане боротьба за збереження польської рівнесенької бруківки, що її виявили під старим асфальтом на розритій вулиці Крилова. Район. Луцьк разом з Павлом Данильчуком завітав на місце події і на власні очі переконався, що стара бруківка значно краща від стандартної сучасної. Уже завтра до градоначальника Миколи Романюка скерують лист про збереження історичного покриття на усій вулиці.

І поки управлінці філософствуватимуть на тему європеїзації Луцька, робітники матюкають перехожих, вандали працюють в центрі міста, а автоандони тримають свою марку.

Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром