Луцький баскетболіст у драматичному поєдинку не зумів пробитися до півфіналу чемпіонату світу

02 Липня 2017, 10:45
3118

Шаленого характеру команди на останніх хвилинах гри не вистачило, аби переграти збірну Словенії, тож Україна U-18 залишає змагання у китайському Ченду на стадії чвертьфіналу.

Майже ідеальний та видовищний прохід групового етапу у виконанні нашої збірної, яку очолює тренер «Волиньбаскета» Володимир Журжій, робив хлопців чи не головними фаворитами змагань. Тим важче, як показав поєдинок проти Словенії, тримати таку високо поставлену планку в битвах на виліт – там других шансів уже не буває…

За рівного початку гри, коли обидві команди тільки придивилися одна до одної, наші хлопці, можливо, занадто рано збилися на дальню артилерію, яка цього дня точніше працювала якраз у суперників. А декілька провалів у середині гри, здавалося б, вирішили долю матчу – українці поступалися з рахунком 8:15.

Утім, за лічені хвилини наші хлопці зібрали волю в кулак, а роль лідера взяв на себе капітан команди – лучанин Максим Дейна. Окрім влучних кидків, він доволі продуктивно боровся на підбираннях, постійно провокуючи суперників грати не за правилами. І саме він забив рятівний двоочковий на останній секунді гри та перевів гру до овертайму – 18:18!

Утім, вже за якихось декілька миттєвостей шалені емоції були вже у словенських суперників: Само Габершек (єдиний, до речі, хто у плані результативності після чвертьфіналів випередив нашого Івана Мисковця) закинув шалений двоочковий та вивів свою команду до четвірки найсильніших – 18:20.

Незважаючи на такий урок, перший захід молодих українців на чемпіонат світу з баскетболу 3 на 3 можна вважати вдалим: а наша команда стовідсотково запам’яталася уболівальникам. А те, що усім чотирьом основним гравцям юніорської збірної ще лише по 17 років, дає надію на те, що наступного року вони дійсно поїдуть на черговий Мундіаль за світовою короною. Браво, хлопці! Браво, Україна!

Коментарі
02 Липня 2017, 14:19
Наші хлопці виступили достойно, "порвали" кількох потужних суперників, а словенцям пощастило лише в овертаймі. Заголовок цієї статті - нікудишній!!! Дейна не "не зумів", а показав чудову гру! М'яч же, як відомо, круглий...
02 Липня 2017, 14:42
Та ніхто ж не сперечається, що грав прекрасно. Але сам Максим завжди наголошує, що вони у першу чергу - команда. А значить не зуміли усі, і він у тому числі. А заголовок - це лише прив'язка до Луцька, тому що у першу чергу пишемо про наших (власне, це і є специфіка сайту). Тому не сприймайте буквально)) Сам сидів від початку й до кінця "тащив" наших хлопців! І сповнений гордістю за їх виступ!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром