Лучани помолилися за душу загиблого на Донеччині бійця

25 Листопада 2015, 16:49
4366

Провести в останню путь Героя Валерія Марцинюка зібралося чимало небайдужих городян, які вшанували воїна, що загинув за справедливість.

Молебень за упокій відслужили у середу, 25 листопада у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Труну із тілом загиблого Валерія Марцинюка занесли до храму його побратими. Опісля служби митрополит Луцький і Волинський Михаїл виголосив невелику проповідь, де зазначив, що біль від утрати героя стосується кожного із нас.

«Війна щоразу нагадує нам, що вона ще не скінчилася. Коли стається біда, ми всією громадою ідемо до храму, щоб розділити біль і страждання не просто окремо взятої родини. Це біль нас усіх. Родина втрачає, а ми всі тужимо, бо це місто, Волинь та вся Україна втратила ще одного героя», – зауважив митрополит Михаїл.

Після чого небайдужі лучани та представники влади зібралися на Театральній площі, де вшанували героя хвилиною мовчання.

«Сьогодні місто сумує, бо проводжає в останню путь Героя України, нашого захисника, який віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. Висловлюю найщиріші слова співчуття родині загиблого. Ми разом з вами будемо молитися за Валерія і за всіх захисників України», – виголосив міський голова Микола Романюк.

 Слова співчуття висловив й очільник області Володимир Гунчик.

«Знову біда приходить у наші волинські родини. Таке відчуття, що ніяк ці узурпатори не можуть насититися кров’ю наших синів і батьків. 150 волинян уже ніколи не повернуться на рідну землю. Сьогодні ми прощаємося зі славним сином України. Родино, прийміть щирі співчуття. Вся волинська громада низько схиляє голову перед вами за вашого сина», – сказав голова ОДА.

 В останню путь героя провели під звуки пісні-реквієму «Пливе кача». Поховали Валерія Марцинюка у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.


























Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром