Волинські подіуми «Луцької десятки»

01 Липня 2017, 16:49
3845

Чергова «прогулянка» кращих скороходів з усієї України завершилася перемогою волинянки Надії Боровської та новим рекордом проходження дистанції у чоловічих змаганнях.

Традиційна «Луцька десятка» стала уже одинадцятою за ліком. 48 скороходів на вулиці Глушець визначали кращих на дистанції 10 кілометрів серед чоловіків та жінок та 5 кілометрів серед юніорів та юніорок.

Першим прийшов до фінішу переможець останнього юніорського чемпіонату України з легкої атлетики Віктор Шумік. Хоча рівно 21 хвилина – це далеко не найкращий його результат, сам спортсмен казав, що й не «рвав» на змаганнях, тримаючи темп по ситуації. Тепер лучанин готуватиметься до чемпіонату Європи серед юніорів, який відбудеться 20-23 липня у італійському Гроссето.

Приємно, що подіум у юніорів був повністю волинським: другим до фінішу прийшов Андрій Марчук, а третім – Андрій Синдюк. Таку ж картину любителі «Королеви спорту» спостерігали й у змаганнях юніорок, де також тріумфувало тріо з нашої області: Валерія Шоломіцька, Юлія Петрик та Іванна Меліщук – вихованки любешівського спорту.


 

Неабияка боротьба зав’язалась у чоловічій програмі. Майже усю дистанцію нога в ногу йшли волинянин Іван Лосєв та представник Донецької області Руслан Дмитренко. А на останньому колі гість наших змагань не лише зробив переможний фінішний спурт, а й побив рекордний час проходження дистанції – 39 хвилин 17 секунд. До слова, попередній рекорд належав саме Івану Лосєву, який цього разу став другим. Замкнув трійку призерів «Луцької десятки» цьогорічний чемпіон Європи зі спортивної ходьби Іван Банзерук.

У жіночих змаганнях із самого початку дистанції та до її кінця нарощувала відрив від опоненток неодноразова учасниця Олімпійських ігор – лучанка Надія Боровська (результат – 43 хвилини 41 секунда).

«Найбільша підтримка на моїх стартах – це уже звично сім’я», - тішилась спортсменка своїми персональними вболівальниками під час розмови одразу після фінішу.

Другою дистанцію подолала Василина Вітовщик, а третьою до фінішу дісталась Валентина Мирончук.

Четверо наших скороходів – Іван Банзерук, Іван Лосєв, Надія Боровська та Валентина Мирончук – уже зовсім скоро представлятимуть країну на чемпіонаті світу з легкої атлетики, що відбудеться у Лондоні. А ще двоє – Дмитро Собчук та Марія Філюк – спробують гідно показати себе на молодіжному чемпіонаті Європи у Бидгощі (Польща).




































 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром