Стрілецька: збори щодо скандальної забудови закінчилися бійкою

25 Червня 2015, 22:12
10002

Поблизу конфліктної забудови на Стрілецькій, 21 Б зібралися мешканці прилеглих будинків, щоб з`ясувати,  де буде доїзд після зведення нової багатоповерхівки. 

Досягнути компромісу на чергових зборах 25 червня так і не вдалося. На питання, де буде доїзд на територію майбутньої багатоповерхівки, а також дитячий майданчик та всі інші важливі об’єкти, відповіді не прозвучало. Тепер мешканці відмовляються розмовляти із представником забудовника Іваном Остапюком і збираються відвідати керівника МП ПП «Турія».

Збори мешканців будинку на Стрілецькій
Збори мешканців будинку на Стрілецькій

Забудовник демонстрував документи, але показати в реальності, де і що буде розміщуватися, відмовився. Це викликало обурення в людей, і вони повернулися до того, з чого й розпочали: хто дозволив там будувати багатоповерхівку, якщо вони хотіли спортивний майданчик.

Представник забудвоника Іван Остапюк показує документи
Представник забудвоника Іван Остапюк показує документи

Жінка похилого віку, як і на першій зустріч близько місяця тому, знову принесла ці всі звернення щодо спортивного майданчика. Але представник забудовника був непоступливим і керувався лише документами та законодавством.

«Якщо ви покажете мені документ, в якому є рішення про те, що тут має бути спортивний майданчик, то буде зовсім інша розмова. Але ж у вас лише звернення, які не мають ніякої юридичного сили», - наполягав на своєму Іван Остапюк. 

«Про яке рішення може бути мова? – кричали спересердя мешканки будинку, - ми живемо тут вже більше 20 років, і тепер ви хочете, щоб через ваше будівництво наші діти не мали де ходити, і ще й доїжджати через наш двір?"

В конфлікт втрутилися і заступник міського голови Тарас Яковлев, і луцький депутат Павло Данильчук.

«Громада вимагає почути, де буде доїзд до вашого будинку. Покажіть альтернативний варіант», - пропонував Павло Данильчук. 

У відповідь представник забудовника намагався пояснити, що такий проїзд може бути з різних сторін. Але люди вже тоді наполягали на конкретиці.

«Ми написали звернення на Львівську залізницю. Тепер буде створено комісію, яка вивчатиме це питання і, відповідно, визначить, чи можливий таким чином доїзд», - розповідав він.

Напруга навколо зростала. Люди кричали і розмахували руками. Деякі чоловки звинувачували «Турію» у шахрайстві.

«Керівник компанії змінився в березі 2015 року. Мені нічого не відомо про те, що було до цього», - намагався знову пояснити Іван Остапюк.

Нарешті втрутився у розмову заступник міського голови Тарас Яковлев.
Як тільки він з’явився, мешканці між собою почали гомоніти: «О, Тарасик з’явився! Тарасик-карасік!»

Перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев і депутат Павло Данильчук
Перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев і депутат Павло Данильчук

Він, не знаючи ситуацію повністю, про що відразу і повідомив, сказав представнику забудовника:

«Скільки б ви не показували документи, все одно люди якщо не захочуть, то не дозволять вам тут їздити. Ви або думайте про альтернативний доїзд, або шукайте інше рішення. Я не знаю конкретики, але впевнений, якщо це викликає стільки обурення, значить, тут є порушення, і це потрібно виявляти. Це у ваших інтересах, щоб міська рада з вами не судилася, бо навіть якщо ви і зможете далі будувати, то ця судова тяганина займеться так на років 2-3, і будівництво затягнеться». 

Іван Остапюк знову взявся за генплан забудови. Почав показувати на папері, що і де має бути. 

Під час зборів в натовпі звідки взявсь кремезний молодик, і він тихо стояв поруч із представником забудовника. Коли ж градус «дискусії» піднявся і один із мешканців вже вкотре почав розмахувати руками перед носом працівника «Турії», той замахнувся на нього кулаком. Зав`язалась бійка. Тривала вона недовго. Чоловік виявився напідпитку, і його «швидко заламали». Викликали міліцію, та його забрала.

П`яний молодик зав`язав бійку
П`яний молодик зав`язав бійку

«Та я що? А я нічого. Я не збирався нікого бити. Ви про що?» – відмахувався чолов’яга на шляху до автівки правоохоронців.

Представники
Представники "Варти порядку" разом з міліціонером забрали п`яного чоловіка

Після півторагодинного балагану кожен залишився «при своєму».

Мешканці вирішили спільно із луцькими депутатами відвідати забудовника особисто і розпитати його про наболіле: 

«Ми зберемось наступного тижня і підемо особисто до нього на офіс на Пушкінську.  Потрібно зробити експертизу і перевірити ті всі норми, чи тут дійсно є місця для дитмайданчика, парковок і всього іншого. Якщо не вдасться знайти з ним спільну мову, 
будемо подавати до суду».

Іван Остапюк теж грозив судом мешканцям, якщо ті і надалі бойкуватимуть будівництво.

Читайте також Стрілецька: забудовник показав документи для зведення багатоповерхівки

Аріна КРАПКА

Коментарі
26 Червня 2015, 02:08
Ірино (Крапко), а для чого було писати про навішані прізвиська? Стандарт журналістики?
26 Червня 2015, 11:39
Де вчились грамоти: Під час зборів в натовпі звідки взявсь кремезний молодик, і він тихо стояв поруч із представником забудовника. ?
26 Червня 2015, 12:20
Хтось вичитував матеріал перед публікацією? якщо ті і надалі бойкуватимуть будівництво<br>...
26 Червня 2015, 12:49
Все стандартно появляється біля замовника молодик провокує бійку сценарій відомий .невідомо тільки для чого це самопомічі, як тільки в розмові намічався компроміс юлька доцент зразу переводила іі в балаганне русло
26 Червня 2015, 20:19
А Вусенко куди небудь аби засвітитись.<br>В одному питання: Для чого їй це все? Помочі то всеодно ніякої...
26 Червня 2015, 20:27
А Вусенко то тут до чого?<br>І яка поміч від неї у даній ситуації? Не розумію!!??
27 Червня 2015, 02:22
в самопомічі тобто юлі вусенко каса пуста перед виборами,от вона і вижимає з забудовника пару доларів,а той мабуть не дає.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром