Район Львівської: батюшка закрив на замок дитячу гойдалку

25 Червня 2015, 20:23
8209

Священик Української автокефальної православної церкви святих апостолів Петра і Павла, що розміщена в парку на вулиці Баранова (за тубдиспансером), в прямому значенні слова закрив на замок гойдалки.

Діти, які живуть в прилеглих будинках, прийшли, як завжди, побавитись на невеличкому майданчику, встановленому недавно біля церкви благодійним фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», однак на гойдалках погойдатись вони не змогли, бо ті обкручені ланцюгом і закриті на замок.

До сьогоднішнього дня в парку могли безперешкодно гратися діти, а після встановлення дитячого майданчика та ігрових конструкцій місце взагалі стало улюбленим для батьків з дітками, адже нарешті трішки подбали і про них.

Однак однією з конструкцій, а саме гойдалкою, наразі скористатись неможливо. Отець Володимир каже, що відтепер він відкриватиме її тільки у своїй присутності, адже люди, мовляв, не цінують, зробленого тут ним, тож таким чином він вирішив «покарати» дітей та підлітків, які, мовляв, смітять в парку та нібито нищать насаджені квіти.

Після встановлення ігрового майданчика його віддали на баланс церкви, тому ніхто зірвати ланцюг не має права.

Мама двох діток Ілона жаліється, що ввечері діткам неможливо погойдатись:

«Як можна додуматись до такого – закрити гойдалку на замок? Батюшка що, цар чи Бог, що таке собі дозволяє? Парк – це наша територія, і ми все одно сюди приходитимемо, бо де нам тоді гратись і гуляти? Іншого місця поблизу нема, а дітей на околиці багато. І сміття тут ніколи не було, це вигадка і брехня».

Величезну територію парку на вулиці Баранова кілька років тому віддали територіальній громаді міста в особі «автокефалів» в оренду на 49 років. Тут розміщені тимчасова церква і цегляний храм. Свого часу настоятель храму розчистив тут дерева й кущі, постійно косить траву, старається облагородити територію.

Люди побоюються, що невдовзі, після обгородження території парку (а це, мовляв, буде скоро), священик взагалі заборонить їм заходити в парк.

 

Софія СИДІР

Коментарі
26 Червня 2015, 02:16
Як можна так чинити! Це я бачу останнім часом модно - майданчики з замками... Навіщо їх тоді взагалі робити, тільки для краси... Який примір подають дорослі дітям...
26 Червня 2015, 15:18
Ми теж дуже обурені поведінкою о.Володимира,як можна приїхавши хто-зна звідки,встановлювати свої правила парафіянам,які мешкають на цій вулиці і прилеглій до неї,багато поколінь,тим хто виріс граючись у цьому парку....?!Мало того що від парку залишились лише пиньки,то ще й гойдалки забирає у дітей і як після цього ходити до нього на сповідь,чи на службу,коли священник закриває двері до Бога дітям,бо саме діти-це ангелята Божі....
27 Червня 2015, 01:05
Народ гнилий до кінчиків пальців!!! Якщо ваші діти поламають кістки не дай Бог, то ви перші побіжите до батюшки його звинувачувати! Ті люди, які допомогли збудувати церкву і посприяли побудові майданчика, навіть там не живуть! Якби не батюшка, сиділи б ви на своїх гнилих пеньках далі. Чому не скинулись самі всі вулицею! А якби свої гроші вклали і бачили як наркоши і бидло ті гойдалки нищать, то по іншому співали!!! Гидко читати, краще би переговорили і вияснити чому так, а не в ЗМІ зразу зливати!!! Ганьба!!!
27 Червня 2015, 01:47
Ті люди,яких ви називаєте гнилими до кінчики палців є парафіянами цієї церкви,яку вони будували хто своїми руками,а хто фінансами,а ніяк аж не священник!!! І скім тут щось виясняти,коли і матушка і батюшка вміють лише викатувати очі і відкривати горлянку,що аж всі гланди видно,на будьякі зауважиння в його сторону!
27 Червня 2015, 03:49
Шановна, особисто знаю основних спонсорів, а ви і про Бога тільки чули ... А робота священника не цеглу класти а служити Богові і вас темних навчати, а якщо язик повертається на Батюшку за спиною язиком молоти, то не ходіть і не займаєтесь цинізмом. Я теж прихожанка, а ви видно майстриня на всі боки, і будували безкоштовно і язиком плетене. Ви видно церкву з ринком плутаєте.Зроби людям добро, а вони і тут гадять.
27 Червня 2015, 03:52
Займайтесь самовдосконаленням, і правописом...
27 Червня 2015, 13:46
Ви така ж хамка як і батюшка,бо це й хамить парафіянам і таких біля себе збирає!І гойдалки поставили в парку не для батюшки і не тому,що він в нас така цяця,а для дітей,бо на нашій вулиці дукументально є записано,яка велика кількість дітей,і для того щоб вони не на дорогах бавились,а мали місце відведине для гри,фонд Ігоря Палиці і подарував ці гойдалки!(а якщо ви мудра жінка то набиріть номер фонду і запитайте самі)І перший раз чую,що якщо парафіяна дає на церкву трошки менше ніж 1000грн то вона не рахується парафіянкою,лише спонсори це парафіяни,то що тоді виходить,що коли немає коштів то і до церкви не ходи і батюшку не трогай,хай далі самоуправствує?!
27 Червня 2015, 14:00
І доречі нехай батюшка покаже парафіянам скільки він особисто пожертвував на церкву і чи хоч раз відмовився від зарплати на користь церкви?!І якщо ви така прихожанка то повинні чути на слприхожанка то повинні чути як парафіяни шепочуться за спиною про його вчинки і підсміхують....чи може це ви тільки про Бога чули,а в церкві ніколи і не були?!
27 Червня 2015, 14:04
І не вам мені забороняти ходити до церкви....Я до церкви ходила раніше як він став священником!!!
27 Червня 2015, 15:47
Ти чума, фонд Палиці я знаю і ми зробили все щоб привести до нормального стану парк і надалось це якраз для церкви, ти ще поляпай, то як дали так і заберуть, а ви собі просіть далі, дадуть і доженуть, нема чого тут зі своїми курячими мозгами тут, писати як не в курсі, люди роками фонд обхожують щоб щось отримати. Дивись щоб тебе не винайшли і до відповідальності не притягнули. Я там виріс дура і поки територія була забита то нікому діла не було а тепер хавальніки відкрили. Може ти москалиха, там багачів хватає біля церкви, чого не зробили майданчик самі??? І куди ти ходило чмо до залізної каплички, а тепер до нормальної церкви і ще пасть розкриваєш. А ХТО ЦЕ ВСЕ ОРГАНІЗУВАВ ЯК НЕ ОТЕЦЬ ВОЛОДИМИР! Чи може ти? ХАБАЛКА сварлива. А за зарплату, то все ясно з тобою, держава оплачує зарплату чи церква, ходи на роботу безкоштовно і їж воду! Сама видно сраку викормила щоб в інеті срань писати, більше нічого не вмієш
27 Червня 2015, 16:28
На таку грубість,я можу відповісти лише одне,що видно чого отець таких як ви вчить,не Богу молитися,а хамити і сквернословити,що є великим гріхом...але вам цього не зрозуміти....Тай взагалі судячи по вашому висловлюванню,зрозуміло одне ,що корупція не лише в країні але й до Божого храму добралася!Нехай Бог простить вам,бо ви не мислите що дієте!!!!
27 Червня 2015, 17:01
Господи, як язики не повикручує за таку заказуху на батюшку, ні стида, ні совісті, та навчіть своїх дітей елементарної культури, а біля церкви має бути порядок, а не армагедон, навчіться за добро дякувати, а не гадити людину, ясно, що то продєлки московського патріархату і тих козлів, що туди ходять, вкусіть себе за одне місце, позорники!
06 Жовтня 2015, 17:22
Православіє головного мозку! Алілуя!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром