Луцький сквер: територія майбутніх гросмейстерів на Шопена

28 Червня 2017, 19:05
3547

Продовжуємо розповідати про ті ділянки Луцька, яким надали офіційний статус скверу. На черзі – цікава місцина на вулиці Шопена.

Сам сквер розташований на спуску від обласної наукової бібліотеки ім.. Олени Пчілки до виходу на вулицю Ярощука. Площа скверу – 0,3256 га, а статус йому надали 24 грудня 2015 року.

Це місце на правду можна назвати територією інтелектуалів, адже поруч знаходиться шаховий клуб «Біла тура», який щороку виховує майбутніх гросмейстерів. Дійсно, що ще може заспокоїти між партіями, як не тутешня природа: не зовсім пахучий струмок річки Сапалаївки, який протікає поміж дикими зарослями нескошеної рослинності…

Утім, не одними шахістами: сквер на Шопена є ще й підходом добросовісних (або ж не зовсім) студентів до тутешньої обласної бібліотеки. Тож можна припустити, що цією територією гуляють як ті, хто йде здобувати нові знання, так і люди, які уже з відчуттям виконаного обов’язку це зробили. А підійматися до бібліотеки, як у старих казках, можна двома шляхами: направо йдеш сходами, наліво – витоптаною стежиною, яка для особливих екстремалі, скоріш за все, слугує велогіркою.

Через міст на вулиці Шопена десь видніє уже історична дитяча залізниця, а сама місцина створює відчуття якогось внутрішнього спокою та затишку: тут, власне, і немає численних лавок чи альтанок для зібрань любителів «оковитої», як це часто буває у інших скверах. Тож, поки вона має такий статус – тут не місце ані для «імпровізованих вечірок» з ранкового похмілля (тим більше, що поряд – спортивні майданчики університету), ані черговій геніальній новобудові (як показує практика, тут швиденько могли б знайти, як використати територію). 

Читайте також: Сквер ранкових п'янок на Вересневому

Читайте також: Луцький сквер: пори доби на Братському мості


















1











 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром