Як сім’я з Луцька всиновила двійнят африканської зовнішності

27 Червня 2017, 12:32
6196 Джерело: gazeta.ua

Лучани Олена та Андрій Ступаки всиновили двійнят з Миколаївщини, про біологічних батьків дітей наразі нічого не відомо.

35-річна Олена Ступак  з 45-річним Андрієм п'ять років тому всиновили двійнят Катерину та Артема. Діти мають темну шкіру та африканські риси обличчя. Народилися за 200 км від Миколаєва – пише Gazeta.ua.

«Коли зателефонувала в дитячий будинок, почула: «Вас не тривожить, що вони чорненькі?» А що, чорненьким діткам не потрібні мама і тато? Так їм і відповіла. Хотіла другу дитину. Але здоров'я не дозволяло. Спроба завагітніти штучно була невдалою. Вирішили всиновити. Була готова до цього давно. Чоловік вагався», — ділиться Олена Ступак.

У Луцьку й Рівному, за словами жінки, дітей було важко знайти. Якщо до сиротинця хоча б раз на півроку навідуються позбавлені батьківських прав мати чи батько, дитину не віддадуть. Через базу даних в інтернеті знайшли двійнят у Миколаєві. Їм було по півтора року. Катя важила 5 кілограмів. Артем — на два більше. Чоловік як побачив таких крихітних, зразу сказав: «Ми їх забираємо».

Хлопчик був слабкий, не ходив, мав атрофовані м'язи. Пішов через кілька місяців після курсів масажу.

Зараз двійнятам по 6 років. Подружжя має рідну доньку 17-річну Надію.

«Дітям розповіли, що ми їх усиновили. У ранньому віці сприймають це нормально. Все одно підростуть і запитають, чому в них інший колір шкіри, — продовжує жінка. — З їхньою появою все змінилося. До цього життя здавалось одноманітним. А тепер то в садочок, то в Палац учнівської молоді, у басейн. Часом Катруся каже мені: «Треба знайти ту маму, щоб вона побачила, які ми в тебе красиві та слухняні».

Чоловік Олени працює на СТО. Живуть у двокімнатній квартирі. Купили хату в селі. Роблять ремонт.

«Будемо там жити. Якби мали більше місця, ще б одного синочка взяли. Бо Артемчик каже до сестер: «Вас дві дівчинки. Вам добре. А я один хлопчик», – підсумовує Олена Ступак.

Мар'яна ЧОРНІЄВИЧ

Коментарі
27 Червня 2017, 19:45
Честь і хвала таким батькам! Хай Бог дасть здоров'я цій сім'ї!!!!!!!!
28 Червня 2017, 02:53
Бачила цю маму та діток у дитячому садочку минулого року. Була здивована обличчям дітей, але більше запамятала їх поведінку: вони обіймали жінку з обох сторін, щось довірливо розповідали їй. Особливо дівчинка відчувала свою безпеку саме біля матусі. Було дуже дивно та чомусь смутно. Тримайтеся!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром