Центральний парк: під час святкування лікарі виявляли серед лучан онкохворих

26 Червня 2017, 07:50
8345

У Центральному парку Луцька лікарі-дерматовенерологи влаштували містянам безкоштовне обстеження з метою підвищити зацікавленість людей своїм здоров'ям і надати інформацію про онкозахворювання шкіри, зокрема, меланому.

У неділю, 25 червня, лучани мали змогу усього за декілька хвилин безкоштовно обстежити свої родимки у рамках сімейно-молодіжного фестивалю, повідомляє ВолиньInfo.

Перевірку родимок влаштували у співпраці Громадська організація «Мавіком» та співробітники Волинського обласного шкірно-венерологічного диспансеру, лікарі-дерматовенерологи вищої категорії Алла Даніліна та Ірина Бонюк при підтримці реабілітаційного центру «Ренесанс».

За день лікарям вдалося обстежили п'ять десятків лучан різного віку. Зокрема, у дітей виявили вроджені меланоцитарні невуси, невус Шпітца, блакитний невус. У дорослих – вроджені меланоцитарні невуси, набуті меланоцитарні дермальні невуси, себорейні кератоми, дерматофіброми, судинні невуси, атипові меланоцитарні невуси.

Якщо у лікарів виникала підозра на злоякісність, вони надавали обстежуваним консультацію та направлення до медичних закладів.

Медики нагадують про важливість дотримання правил «спілкування» з літнім сонцем: користуватись сонцезахисними кремами, закривати шкіру під одягом, не засмагати з 11-ї до 16-ї години.

Наступне обстеження захворювань шкіри запланували провести у серпні на День міста.

Як повідомила організатор акції Мар’яна Сорочук, містяни стали активніше цікавитись своїм здоров’ям, а це є запорукою раннього виявлення та успішного лікування подібних хвороб.




 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром