Конкурс, дискотека, кулінарний майстер-клас: як лучани в Чехії фестивалили

23 Червня 2017, 23:23
2638

Зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька повернувся з Чехії, де представляв Україну на 24-му Міжнародному дитячому фестивалі фольклору «Куновске літо».

Фестиваль об’єднав більше 600 дітей – учасників 16 дитячих фольклорних колективів з Чехії, Боснії, Герцеговини, Словенії, Словаччини, Болгарії, Польщі, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Учасники «Волиняночки» побували на урочистому прийомі у меріях міст Куновіце та Градісте, брали участь в чотирьох концертах на центральних площах міст Куновіце та Луковніце.

За результатами конкурсу фольклорних програм ансамбль «Волиняночка» отримав нагороду за високопрофесійне виконання народних танців і пісень та вокальні здібності. Члени журі, серед яких відомі фольклористи, науковці та збирачі фольклору, особливою нагородою відзначили вокальну групу дівчат ансамблю «Волиняночка» за автентичне виконання старовинних пісень та професійну презентацію.

Відбувся під час фестивалю і конкурс кухарів, де учасники презентували національну кухню. Шестеро учасниць «Волиняночки» та керівник Олена Козачук приготували 100 порцій українських вареників, які з задоволенням куштували гості та учасники фестивалю.

Особливо запам’яталось лучанам закриття фестивалю, дискотека під супровід відомих чеських гуртів та фаєр-шоу.

Дорогою додому, ансамбль «Волиняночка» виступив з концертом в місті Новий Сонч (Польща) в рамках ХV фестивалю «Бескіди карпатські».



 

Читайте також: Фаєр-шоу, розіграші, дискотека: лучан кличуть на сімейно-молодіжний фестиваль​,

«Ніч у Луцькому замку» – піар-площадка для багатого кандидата, – Юрій Моклиця

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром