«Крім неприємного запаху, жодної загрози не існує»: акціонер цукрового заводу подав в прокуратуру на активістів

23 Червня 2017, 19:59
Фото ілюстративне 3236
Фото ілюстративне

Голова спостереженої ради ВАТ «Гнідавський цукровий завод» Ярослав Галькевич обурений діями окремих політичних діячів. На його думку, маніпулюючи на темі неприємного запаху у Луцьку та вводячи людей в оману, вони намагаються заробити собі політичних бонусів. 

За словами акціонера, він завжди готовий до діалогу з громадою, бо тільки разом вони зможуть знайти вихід з ситуації, однак з політиканами розмовляти не буде. На його думку, всі ці популістські заяви щодо сірчаної кислоти, хімічного виробництва та інші нісенітниці не відповідають дійсності, а лише підбурюють людей, пише інтернет-видання «Волинь24».

«На той час, коли мене обрали головою спостережної ради цукрового заводу, таких підприємств в Україні було більше двохсот, нині працює менше сорока. Я зробив все для того, аби на Волині такий завод залишився. В результаті багаторічної співпраці з іноземними кампаніями ми здійснили повну модернізацію цукрового заводу і він запрацював з новою силою. А це податки, сотні робочих місць», - переконує Ярослав Галькевич.

Галькевич запевняє, що «не такий страшний звір, як його малюють» і крім неприємного запаху, який відчували жителі прилеглих територій, жодної загрози здоров’ю людей не існує. Та й неприємний запах теж скоро відійде у небуття, зараз над цим працюють найкращі спеціалісти, а скиди на поля фільтрації – це явище тимчасове, адже невдовзі запрацює біогазова установка. 

«Він (ред. Дмитро Климук) підбурює людей, організовуючи мітинги, розповідає різні страшилки про сірчану кислоту, хімічне виробництво та ракові клітини, які зовсім не відповідають дійсності. Зрозуміло, що люди налякані. Більше того, цей молодий чоловік перейшов всі межі, звинувативши мене в тому, що нібито я вбивця, вбиваю українців. Аби відстояти своє чесне ім’я, я звернувся з відповідним позовом до суду про захист честі, гідності та ділової репутації й відшкодування моральної шкоди в сумі 1 мільйона гривень, які я зобов’язують передати на благоустрій міста Луцька», – розповідає Ярослав Галькевич.

До речі, ВАТ «Гнідавський цукровий завод» – один з найбільших платників податків та одне з бюджетоутворюючих підприємств області. Потужності підприємства дозволяють переробляти 5 тисяч тонн буряків за добу. Свого часу саме завдяки заводу виник цілий район Луцька.




Читайте також: «Звинувачення щодо підприємства безпідставні», – директор «Біо Пек»,

Суд по «смердючому» заводу так і не відбувся

Коментарі
24 Червня 2017, 04:09
климука розстріляти галькевичу героя украіни
24 Червня 2017, 05:08
да героя україни чуваку який зробив ванізму а тепер не знає як її убрать...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром