Лапін схвалює політичну конкуренцію в міськраді

23 Листопада 2015, 12:06
2882 Джерело: nfront.org.ua

Нардеп від Луцька Ігор Лапін назвав результати місцевих виборів позитивними, бо місту вдалося уникнути політичної монополії.

Про це він розповів у понеділок, 23 листопада, на прес-конференції, призначеної, за його словами, для незручних запитань.

Ігор Лапін зазначив, що при такому балансі, який склався у міській раді, політичні сили будуть контролювати одна одну. В іншому випадку – містом керувала би монополія, а це є досить негативним для його розвитку.

«Добре що вибори закінчилися саме так, бо ви уявляєте собі монополію однієї політичної сили? Це дуже погано, коли немає альтернативи і балансу. Тому, думаю, що перемога Романюка більш суттєво впливає на загальну картинку виборів у Луцьку. Бо коли не буде монополії, то доведеться комусь з кимось домовлятися і знаходити спільну мову. Тож буде здорова конкуренція», – зауважив Ігор Лапін.

Нардеп також додав, що позитивною для Луцька є децентралізація та фінансування органів на місцях. Бо, перш за все, за такої системи буде збільшене фінансування міста. Левова частка податків залишатиметься на місцях. І, відповідно, маючи кошти, місто тільки виграватиме.

Тож головним завданням Лапін бачить контроль над тим, щоб кошти витрачалися прозоро.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром