«Ніч у Луцькому замку» – піар-площадка для багатого кандидата, – Юрій Моклиця

22 Червня 2017, 17:47
3883

Колишній заступник мера Луцька висловив своє бачення ситуації навколо  арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».

Свою думку Юрій Моклиця виклав на своїй сторінці у Facebook.

Далі подаємо його текст повністю і без змін:

«Сьогодні нарешті побачив програму Ночі в Луцькому замку. Та-дам! Повернулась традиція попередніх «Ночей» – інформувати людей про зміст заходу за тиждень-два до його початку.

Але справа не в цьому.

Я вважаю, що цьогорічна ситуація дуже загрозлива для існування в майбутньому цього дійства. Такий фестиваль і з такими колективами (як оце я зараз читаю) – це настільки дорого, що «окупність» цього проекту можна множити і множити безкінечно. В мінус, звичайно.

За яких умов може відбутись настільки дороге і настільки неякісне (з точки зору менеджменту) дійство?

1) Має бути багатий дядя... нє... дуууже багатий дядя (Палиця в нашому випадку).

2) Комусь треба сильно попіаритись (вибори в нашому випадку).

Хочу віддати належне Андрію Покровському, бо саме він зробив прорив у підходах до проведення цього заходу. Тільки він один, як замовник і генеральний спонсор, ПРАВИЛЬНО поставив завдання виконавцям: «так, я хочу, щоб захід був якісний, але мені не байдуже, скільки це буде коштувати».

В результаті, відразу після оприлюднення фінансового звіту Ночі 2016 (коли вдалось вийти з мінімальними затратами), він заявив, що готовий спонсорувати Ніч 2017. Це сталося вперше (!!!) за всю історію дійства! І справа вже тепер не в Покровському (буде він, чи ні спонсором), а в тому, що він, разом з організаторами, наочно продемонстрував, що подібний захід може обходитись без дуууууже багатих дядь, може існувати в більш-менш бюджетному варіанті, а значить має і може розвиватись у Луцьку на постійній основі.

Цьогоріч все інакше. Сказав Палиця (як і в 2012-му): «зробіть мені афігєнскій захід, беріть гроші і ні в чому собі не відмовляйте». Гнатів відразу погодилась. Це дивно, бо ж минулого року чомусь не захотіла організовувати.

Можете не сумніватись, що бюджет цієї Ночі щонайменше в 4 рази перевищить бюджет минулорічної!

Чи буде вона із-за цього кращою? Ймовірно. Чи добре це? Ні. На наступний рік може просто ніхто не захоче організовувати цей захід. Бо ж планка зараз дуже високо. Італійці, французи, австрійці. Кожен організатор все-одно розуміє, що його захід будуть порівнювати з попереднім, а ніхто не хоче бути гіршим.

Як оційнюйти цей допис? Все залежить від того, що ви, як лучани, хочете отримати на виході. Або якісний, добротний, на ринкових умовах, але незалежний і постійно діючий захід. Або піар-площадку для багатого кандидата.

P.S. Шановні відвідувачі Ночі 2017, щиро бажаю вам отримати задоволення від перегляду дійства. Просто памятайте, скільки б ви не заплатили за вхід у Замок, те, що ви побачите, коштує набагаааааато дорожче. Запитайте себе хто за це платить і навіщо. І чи так має бути завжди?».

Коментарі
22 Червня 2017, 20:56
пройшов твій час коментарів !
22 Червня 2017, 21:04
Покровський хоче в мери...
22 Червня 2017, 23:58
Як і прищавий паліщук хоче аж пищить.папік палиця за все заплатити і скоро буде князювати на повну катушку.ой будете ще локті кусати ті 500 гривень подачки
23 Червня 2017, 02:31
Взагалі не розумію сенсу цієї статті. Це особиста думка окремого депутата, це його справа. Чи ви будете заради кожного висловлювання кожного депутата чи громадського діяча створювати окрему статтю? Шановні редакція Ви будете і надалі будете розповсюджувати завідомо неправдиві, необґрунтовані плітки чи будете писати якісні, актуальні новини?
23 Червня 2017, 02:41
"Колишній заступник мера Луцька Юрій Моклиця висловив своє бачення на своїй сторінці у Facebook." Заголовок вже акцентує увагу на своїй актуальності. Ви всі статті з фейсбуку берете? Скільки коштують такі закази?
23 Червня 2017, 05:44
Моклиця це ще той пройдисвіт, нехай краще розповість про себе, про те як пиз...крав гроші з бюджету
23 Червня 2017, 12:50
Брєд сивої кобили,якісь дібілів які були колись при владі.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром